THY için flaş iddia: Tanınmayan bir şirketle ortaklık yapacak!

THY için flaş iddia: Tanınmayan bir şirketle ortaklık yapacak!
Türk Hava Yolları’nın ‘Miles and Smiles’ uygulamasında uzun süredir ortağı olduğu Garanti BBVA ile yollarını ayırarak sahibi bilinmeyen ve henüz iki yıldır faaliyette olan DP Pay isimli bir şirketle yola devam edeceği iddia edildi. THY’nin Garanti ile ortaklığının sona ermesini önümüzdeki günlere açıklaması bekleniyor.

Türk Hava Yolları ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. THY’nin ‘Miles and Smiles’ uygulamasında uzun süredir birlikte çalıştığı Garanti BBVA ile yolları ayırarak sahibi henüz bilinmeyen bir şirketle yola devam edeceği öğrenildi.

Airporthaber’in haberine göre THY bu alanda tecrübesi bulunmayan ve henüz iki yıldır faaliyet gösteren DG Pay isimli bir şirketle ortaklık için karar aldı.

Yeni şirketin kime ait olduğuna ilişkin farklı iddialar ortaya atılırken, yüzbinlerce yolcunun özel bilgilerinin de DG Pay isimli şirkete aktarılacak olmasının üyeler arasında rahatsızlığa yol açacağı iddia edildi.

THY’nin önümüzdeki günlerde Garanti BBVA ile program ortaklığının sonlandırıldığına yönelik kararı Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) açıklayacağı belirtildi.

Öte yandan söz konusu şirketin yurtdışı merkezli bazı uluslararası ödeme kuruluşlarının uzantısı olup olmadığı ise şimdilik bilinmiyor.

THY'DEN AÇIKLAMA GELDİ

THY, Miles&Smiles programında uzun süredir iş birliği yaptığı Garanti BBVA yollarını ayırıyor iddialarına yalanlama geldi.

Konuyla ilgili olarak twitter adresinden bir açıklama yapan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, "Bazı yayın organlarında yer alan, ‘Türk Hava Yolları, Miles&Smiles programında uzun süredir iş birliği yapmakta olduğu Garanti BBVA ile yollarını ayırıyor’ haberlerinin asılsız olduğunu, Garanti BBVA ile mevcut iş birliğine aynen devam ettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız"dedi.