THY personel alımı başvuru şartları neler?

THY personel alımı başvuru şartları neler?
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi personel alımı yapacağını duyurdu. 2 bin 600 kişinin alınacağı THY personel alımı başvuru şartları nelerdir? 

THY personel alımı yapacağını duyurdu. Peki THY personel alımı başvuru şartları nelerdir? Bilal Ekşi: "THY'nin filosunu genişletmesine bağlı olarak gelecek yıl yaklaşık bin pilot, bin 600 kabin memuru alımı yapılacak. Özellikle genç arkadaşlarımız, hem bizim hem de iştiraklerimizin web sitelerini takip edip, kendilerine uyan iş ilanlarına müracaatta bulunsun. Havacılık sektörünün çıtasını gençlerle yükseltelim. İstanbul Havalimanı'nda daha fazla büyürsek, daha fazla personel ihtiyacımız olacak" dedi.

THY HANGİ KADRODA PERSONEL ALIMI YAPACAK

Türk Hava Yolları 2019 yılında, bin pilot, bin 600 kabin memuru alımı yapılacağı bildirildi.

THY PİLOT ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Pilot adayları,THY kariyer sitesinde yayınlanan ilanlar üzerinden başvuru yaparak seçim sürecine dâhil oluyor. Yetiştirilmek üzere ikinci pilot aday adayı programına katılacak olan adaylarda yabancı dil bilgisi, eğitim ve yaş gibi temel gereklilikler aranıyor. Ayrıca, uçuş yeteneğinin yanı sıra; disiplinli, sorumluluk sahibi, dikkatli ve karar verme gibi yetkinlikleri gelişmiş bireyler olması önemsieniyor. Aday adayları tüm şartlarının uygun olması halinde, Türk Hava Yolları bünyesinde yer alan veya Türk Hava Yollarının iş ortağı konumunda olan yurt içi ve yurt dışındaki uçuş eğitim akademilerinde 18-24 ay boyunca teorik ve uygulamalı derslerden oluşan bir programa dâhil oluyor.Yetiştirilmek üzere ikinci pilot aday adayları, aldıkları eğitim süresince, aynı zamanda THY çalışanı oluyor ve diğer çalışanların yararlandığı tüm hakların yanı sıra eğitim aldıkları lokasyona göre konaklama imkânına da sahip oluyor. Eğitimini başarıyla tamamlayan pilot adayları, ikinci pilot olarak THY filosuna dâhil oluyor.

Türk Hava Yolları İngilizce sınavı: Dil belgesi olmayan adayların sürece devam edebilmesi ve İngilizce yeterliliğini ölçmek adına yapılan bir sınav.
Boy-Kilo Ölçüm süreci: Adayların boy ve kilolarının ölçülerek daha önce katıldıkları süreçlerle ilgili bilgilerin öğrenildiği süreç.
DLR-1 Sınavı: 1 gün süren, 8 tane bilgi ve yetenek modülünden oluşan teknik bir sınavdır. DLR-1 için yeterli çalışma süresi 10 gün.
CRM Mülakatı: Psikolojik mülakat olarak da bilinen, adayların pilot yetkinliklerinin ölçüldüğü mülakat.
Kurul Mülakatı: İnsan kaynakları departmanından uzmanların ve kaptan pilotların katılımıyla mesleki yetkinlik ve yeterliliklerin değerlendirildiği mülakat..

T.C. vatandaşı olmak veya mavi kart sahibi olmak
En az önlisans derecesi mezunu (örgün veya açık öğretim) olmak
01.01.1983 tarihinden sonra doğmuş olmak
Boy uzunluğunun 157 cm'den kısa, 195 cm'den uzun olmaması ve beden-kitle endeksine (20-30 aralığında) uygun olmak
Askerlik hizmetini tamamlamış veya eğitim başlangıç tarihi itibari ile en az 2 yıl tecil ettirebilmeyi taahhüt etmek
Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamak
Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak
Başvuru tarihi itibariyle son 2 yıl içinde aşağıda belirtilen İngilizce dil sınavlarının birinden istenen minimum puanı belgelemek,

TOEFL (IBT): 60 (speaking : min.18)
IELTS (Akademik veya Genel): 6 (speaking : 6)

THY KABİN MEMURU BAŞVURU ŞARTLARI

TH, iletişim becerisi yüksek, ekip çalışmasına yatkın, dinamik ve güler yüzlü bayan çalışma arkadaşları arıyor.

GENEL KOŞULLAR;
T.C. vatandaşı olmak (Mavi kart sahibi olanlar başvuru yapabilir.)
01/01/1988 ile 31/12/1997 tarihleri arasında doğmuş olmak
En az lise mezunu olmak
İyi derecede İngilizce bilmek (İkinci yabancı dil tercih sebebidir.)
Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak

SAĞLIK VE FİZİKİ KOŞULLAR;
160-180 cm. arası boya sahip olmak (Boy-kilo orantılı olmalıdır.)*,
Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Seçme süreçlerinde başarılı olan adaylarımızdan işe başlama aşamasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları ve raporlarını THY A.O. Sağlık Müdürlüğü işyeri hekimlerine onaylatmaları gerekmektedir. THY A.O., SHGM yetkili hastaneden alınmış olumlu rapor olsa bile kendi iç prosedürleri çerçevesinde ek tetkikler isteyerek veya ek sağlık koşullarına bağlı olarak adayın işe başlatılıp başlatılmayacağına karar verme hakkına sahiptir.)
THY A.O. Kabin Memuru üniforması giyildiğinde, vücudunun görünecek yerlerinde dövme, piercing, yanık ve yara izi vb. bulunmamak,
Daha önce THY A.O. veya diğer havacılık kuruluşlarındaki uçuş görevlerinden disiplinsizlik veya sağlık nedeniyle ayrılmış olmamak.

Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, ilana internet ortamında, THY A.O. resmi web sitesi www.thy.com üzerinden başvurmaları gerekmektedir. Yukarıdaki şartları taşımayanların ve internet başvurusu dışında herhangi bir şekilde başvuru yapanların başvurusu kabul edilmeyecektir.

İlan kriterlerini sağlayan adaylar, online uygulama, test ve mülakat süreçlerine katılacaktır.

Mülakat öncesinde adayların yukarıda belirtilen kriterlere uygunluğunu belgelemeleri istenecektir. Kriterlere uygun olmayan adaylar sürece devam edemeyecektir.

Tüm süreç sonunda başarılı olan adaylara iş teklifi yapılacak olup, işe başlama belgeleri hazırlamaları istenecek ve adayın istenen belgeleri teslim etmesi, evrakının olumlu değerlendirilmesi, sağlık raporunun onaylanması sonrası eğitime yönlendirileceklerdir.