THY uçağında korku dolu anlar!

THY uçağında korku dolu anlar!
Türk Hava Yolları'nın İstanbul-New York uçağı inişe geçtiği anda hava boşluğuna yakalandı. 326 yolcunun olduğu uçakta çok sayıda hostes ve yolcu yaralandı. 1 yolcunun bacağı kırıldı.

İstanbul'dan New York'a giden Türk Hava Yolları'na ait 01 sefer sayılı yolcu uçağı, ABD hava sahasına giriş yaptıktan sonra hava boşluğuna yakalandı. Aniden irtifa kaybı yaşayan uçakta 28 yolcunun ve 2 kabin personelinin yaralandığı açıklandı. Yaralılar New York'ta tedavi altına alındı.

BİR KİŞİNİN BACAĞI KIRILDI

New York Ulaştırma Dairesi sözcüsü Steve Coleman Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada 28 kişinin Jamaica Hastanesi, ikisinin de Queens Hastanesi'nde tedavi gördüğünü bildirdi. Yaralıların durumunun hayati olmadığı, bir kişinin bacağının kırıldığı, diğerlerininse şiş, sıyrık ve kesikleri bulunduğu belirtildi.

THY'DEN AÇIKLAMA

THY'den olayla ilgili yapılan açıklama şöyle:

"TK 01 sefer sayılı İstanbul (IST) – New York (JFK) uçuşumuzu icra eden TC-JJG kuyruk kodlu uçağımız, New York meydana yaklaşma sırasında öngörülemeyen olumsuz hava koşullarına (türbülans) maruz kalmıştır. 326 yolcumuz ve 18 kişilik uçuş ekibimizin bulunduğu uçağımızda, türbülans nedeniyle 28 yolcumuz ve 2 kabin personelimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Uçuşumuzda görevli, deneyimli ekibimizin idaresinde uçağımız JFK meydana inişini sorunsuz şekilde gerçekleştirmiş, durumdan etkilenen 28 yolcumuz ve 2 ekip aradaşımız kontrol amacıyla hastaneye sevk edilmiştir.

Hastaneye sevk edilen 28 yolcumuzdan 18’i tedavilerinin ardından taburcu edilmiş, 10 yolcumuzun kontrolleri ise devam etmektedir.

Uçuş ve yolcu güvenliğini her zaman ön planda tutan Türk Hava Yolları, yaşanan olay nedeniyle büyük üzüntü duymaktadır.

Yolcularımızın ve ekibimizin sağlık durumu yakından takip edilmektedir."