THY’den Boeing açıklaması

THY’den Boeing açıklaması
Etiyopya’da düşen ve 157 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazası sonrası pek çok ülkede kullanımının yasaklandığı Boeing’in 737 Max 8 tipi uçakları filosunda bulunduran THY’den açıklama geldi. Yapılan açıklamada uçakların kullanılmayacağı belirtildi.

Son olarak Etiyopya'daki kazayla gündeme gelen ve pek çok ülkenin uçuşları askıya aldığı Boeing 737 Max 8 tipi uçakları filosunda bulunduran Türk Hava Yolları (THY), uçakların kullanımının durdurulduğu açıklandı.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün’ün yaptığı açıklamada “Filomuzda bulunan 12 adet Boeing 737 MAX tipi yolcu uçağının ticari operasyonları, 13 Mart itibarıyla ikinci bir karara kadar durdurulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Etiyopya Havayollarına ait Nairobi-Addis Ababa seferini yapan Boeing 737 Max 8 tipi yolcu uçağı dün kalktıktan altı dakika kadar sonra düştü ve uçaktaki 157 kişinin tamamı yaşamını yitirdi.

Geçen yıl ekim ayında Endonezya'nın başkenti Jakarta'da yine aynı Boeing modeli kalkıştan kısa süre sonra irtifa kaybederek denize düşmüş, kazada 189 kişi yaşamını yitirmişti.

Altı ay gibi bir sürede yaşanan iki ölümcül kazanın ardından Çin, Cayman Adaları ve Etiyopya Boeing 737 Max 8 tipi yolcu uçağını kullanan tüm firmalara 'uçuşları durdurun' talimatı verdi.

Son olarak İngiltere, Amerikan Boeing 737 MAX uçaklarının kendi hava sahasında kullanımını yasakladığını duyurdu. Kurum sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Etiyopya'da meydana gelen kazanın sebebine dair net bir bilginin olmamasından dolayı, tedbir amacıyla bu tip uçaklarla yapılacak tüm ticari uçuşların durdurulduğu aktarıldı. Yapılan açıklamada konuya ilişkin küresel yasa koyucular ve Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı iletişim halinde olunduğu belirtildi.