Ticaret Borsası Başkanı Bakan Soylu’yu protesto edenlere “Pontus” dedi

Ticaret Borsası Başkanı Bakan Soylu’yu protesto edenlere “Pontus” dedi
İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz İçişler Bakanı Soylu’yu Trabzon’da “Herşey Çok Güzel olacak” sloganları ile protesto eden vatandaşlara ‘Pontus’ dedi.

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Biliği Başkan Yardımcısı Ali Kopuz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu Trabzon’da “Her şey Çok Güzel Olacak” sloganları ile portosto edenlere ‘Pontus’ dedi.

Kopuz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Süleyman Soylu’yu protesto eden guruba bakın tamamı Ekrem gibi Müslüman gözüken Pontuslar” ifadelerini kullandı.

pontus.png

Kopuz sonrasında ise sözlerinin yanlış anlaşıldığını iddia ederek “Okuduğunu anlamak güzel bir haslettir Trabzonlulara laf söylemek kimsenin haddi değil makaryosun heykelini diken adama tepki göstermeyen ama Trabzonun has milliyetçi bir evladına tepki gösterenlere tepkimiz” dedi.

pontus1.png

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı olan Kopuz, aynı zamanda Al-Et Gıda ve Kopuzoğlu İnşaat Şirketleri’nin ve
Mega Center Yapı Kooperatifi’nin yönetim kurulu başkanı konumunda.

Kopuz ayrıca, 2013 yılı Mayıs ayında yapılan İstanbul Ticaret Borsası seçimlerinde meclis üyeliğine ve akabinde yapılan seçimlerde yönetim kurulu başkanlığına seçildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, memleketi Trabzon’da vatandaşların protestosuna uğramıştı. Soylu, “Her şey çok güzel olacak” şeklinde slogan atan grubun içinde bulunan bir vatandaşa “Artistlik yapma” şeklinde tepki göstermişti.