Ticaret savaşında flaş gelişme!

Ticaret savaşında flaş gelişme!
ABD Başkanı Trump, Fransa’daki G7 zirvesinde Çin ile devam eden ticaret savaşı hakkında konuştu. Trump,  “Çin ile bir anlaşma yapacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, Fransa'daki G-7 zirvesinde yaptığı açıklamada Çin'den gelen talep doğrultusunda ticaret savaşlarını bitirmek için pazarlık masasına yeniden oturacaklarını söyledi. Bu açıklamanın ardından dolar/TL 5.80'in altına geriledi. Trump, "Çin'le bir anlaşma yapacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump Çin'in ABD ürünlerine 75 milyar dolarlık ek vergi getirmesi kararını Fransa'daki G-7 zirvesinde yorumladı. Trump burada daha önce yaptığı açıklamaların zıddı bir şekilde yatıştırıcı bir üslup kullandı.

Trump konuşmasına Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in harika bir lider olduğunu belirterek başladı ve onun gibi kendisinin de sakinlik ve bir anlaşma taraftarı olduğunu söyledi.

Başkan Trump Çin tarafından dün gece bir pazarlık teklifi olduğunu söylerken iki ülkenin yeniden pazarlık masasına oturacağını ifade etti.

Trump, “Bu pazarlıklar dünya için pozitif gelişmelere işaret ediyor” açıklamasında bulundu. Trump Çin konusunda daha detaylı olarak bir açıklama yapacaklarını ifade ederken Reuters'ın aktardığı toplantı notlarına göre, “Çin ile bir anlaşma yapacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Trump Çin'in vergileri yükselterek ABD'deki tedarik zincirini kaybetmek istemediğini vurgulayarak, “Çin ile çok yakında ciddi bir şekilde görüşmeye başlayacağız” dedi. Trump aynı zamanda Japonya'nın da ABD ile yakında bir ticaret anlaşması imzalayacağını duyurdu.