TikTok'tan "yaş" güncellemesi geldi

TikTok'tan "yaş" güncellemesi geldi
TikTok, yaşı baz alarak içerikler düzenlenebilecek

Herkesin beklediği o güncelleme yapıldı

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; popüler sosyal medya platformu, küçük yaştaki kullanıcıları için güvenlik önlemlerini artırmaya yönelik çalışmalara başladı. 13 yaşında ve daha büyük olan bireyler platforma katılabiliyor. Ancak bundan böyle TikTok’ta, uygunsuz içeriklerden kullanıcılar yaş gruplarına göre korunacak.

Şirket, filmler ve oyunlar için zaten kullanılan içerik derecelendirme standartlarının yola çıkarak yeni bir test sürümü üzerinde çalışıyor. TikTok’un Küresel Sorun Politikası Lideri Tracy Elizabeth, yaptığı açıklamada “İçerik olgunluğu ve tematik konfor bölgelerini dikkate alarak çalışıyoruz. Sistem tamamen başlatıldığında, aşırı olgun temalar içerdiğini belirlediğimiz içerikler gençlerden kısıtlanabilir. Hatta kullanıcılar da kendi konfor alanlarını seçebileceklerini” dedi.

Şirket şuan itibariyle, henüz inovasyon aşamasında olduklarını belirtti. Ailelerinde çocukları için bu tercihleri “Aile Eşleştirme” ayarı ile kontrol edebilecekleri de vurgulandı. İçerik üreticileri de bundan böyle ürettikleri içeriklerin yetişkinlere mi yoksa genç kullanıcılara mı yönelik olduğunu belirtmek zorunda olacak.

TikTok’un son yayınladığı kurallara göre, kullanıcıları intihara, aşırı kalori sayımına ve düzensiz beslenmeye teşvik eden içeriklerde kısıtlanacak.