TikTok'dan engelleme kararı

TikTok'dan engelleme kararı
Geçen yılın ikinci yarısının içeriğini kapsayan şeffaflık raporuna göre, TikTok ABD'de platformun yanlış bilgilendirme, manipülasyon veya dezenformasyon kurallarını ihlal ettiği için 340 bin'den fazla videoyu kaldırdı.

ABD seçimlerinde TikTok, COVID-19 yanlış bilgileriyle mücadeleye yönelik daha kapsamlı bir çabanın parçası olarak doğrulama kuruluşlarıyla eşleşeceğini duyurdu.
TikTok, Çin hükümeti ile olan sözde bağları nedeniyle Trump yönetimi ve milletvekilleri tarafından yoğun baskı altında olduğunu açıkladı. 
 SON ANLAŞMA HALA BEKLEMEDE
ABD kamu politikası başkanı Michael Beckerman, yaptığı açıklamada , "Herkesin kendini yaratmak, topluluk bulmak ve eğlenmek için kendini güvende hissettiği bir ortamı sürdürmek için çalışıyoruz" dedi. TikTok Çarşamba günü, seçim kurallarını ihlal ettiği için silinen videolar dışında, 441.000''den fazla videonun yanlış bilgi yaymak için platformun öneri algoritmasından dolayı kaldırdı  
ABD BAŞKANLIK SEÇİMLERİ
TikTok ayrıca 2020 ABD seçimleri boyunca "otomasyon için" kullanılan 1.750.000 hesabı kaldırdı. Raporda,, "Hesaplardan herhangi birinin özellikle seçimlerle ilgili içeriği güçlendirmek için kullanılıp kullanılmadığı bilinmemekle birlikte, bu kritik zamanda platformu korumak için bu hesap grubunu kaldırmak önemliydi" demişti.