Times gazetesinden Erdoğan hakkında çarpıcı iddia

Times gazetesinden Erdoğan hakkında çarpıcı iddia
İngiliz Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sınırsız güç sahibi olmak için, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu görevden almak istediği yazdı.

Times’ın dünya haberleri sayfasındaki haberin başlığı, “Erdoğan sınırsız güç sahibi olma amacıyla başbakanını görevden almak için komplo kuruyor” oldu. Haber, gazetenin Türkiye’deki muhabiri Hannah Lucinda Smith’in imzasını taşıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında dün yapılan görüşme sonrası, iktidar partisi AKP’nin olağanüstü kongreye gitmesi kararı alındığı bildirilmişti.

Başbakan Davutoğlu’nun bu kongrede aday olması beklenmiyor.

BBC Türkçe’nin aktardığı Times’ın haberine göre  ise Türkiye’de son dönemde yaşananların dramatik olayların, Türkiye siyasetinin geleceği için verilen mücadeleden ve birbirinin tam zıddı iki kişilikten kaynaklandığı görüşünde.

Gazeteye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan işçi sınıfından ve sokaktan gelme, doğuştan siyasetçi bir isim. Türkiye’nin anayasasını değiştirmek, ülkenin parlamenter demokrasi yerine başkanlık sistemi ile yönetilmesini istiyor.

Yine Times’a göre Başbakan Davutoğlu ise tam tersine Erdoğan tarafından bu göreve getirilmiş bilgiç bir akademisyen. Gazetecilerin tutuklu yargılanmasına karşı olduğu biliniyor. En önemlisi de Erdoğan’ın ‘kırmızı çizgi’ olarak gördüğü ‘önerilen’ anayasa değişikliğine karşı.