Bu da göze girme kuyruğu. TOGG çıkmadan AKP'li vekiller sıraya girdiler

Bu da göze girme kuyruğu. TOGG çıkmadan AKP'li vekiller sıraya girdiler
AKP milletvekillerinin 2023 yılında satışa çıkacak olan TOGG için sıraya girdiği belirtildi. TOGG'un 800 bin ile 1 milyon bandında satış fiyatının olacağı öngörülüyor.

TOGG''un satışa çıkacağı 2023 yılı için birçok AKP milletvekilinin şimdiden sıraya girdiği konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOGG''un fiyat konusunda "Halkımızın alabileceği bir fiyatta olacak" ifadesini kullanmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan AKP Kızılcahamam kampında yerli otomobille ilgili son durum konuşuldu.

Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun''un haberine göre AKP Kızılcahamam kampında yerli otomobille ilgili son durum konuşuldu. TOGG’un 2023 yılında satışının yapılmaya başlayacağını söyleyen Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank, bu sene sonunda ise ilk aşamada devlet büyükleri tarafından kullanılacağını kaydetti.

Toplantıda ayrıca TOGG’u satın almak isteyen çok sayıda AKP''li milletvekilinin de Bakan Varank’a talepte bulunduğu öğrenildi.

Bakan Varank’ın bu talepleri aldığı ve ilerleyen süreçlerde değerlendirilebileceğini ifade ettiği belirtildi.

TOGG''UN FİYATI NE KADAR OLACAK?

Türkiye’deki otomotiv sektörünü yakından izleyen gazetecilerden Emre Özpeynirci, TOGG''un fiyatı hakkında, "TOGG’un CEO’su, Türkiye’deki C-SUV sınıfındaki konvansiyonel araçlarla rekabet edeceklerini açıkladı. Bu araçların mevcut fiyatları 800 bin-1 milyon TL bandında değişiyor. Rekabet kanununa aykırı olduğundan TOGG’un fiyatını düşürmek için ÖTV desteği getiremezler ama başka bir teşvik uygulanabilir" ifadelerini kullanmıştı.

FATİH ALTAYLI''DAN TOGG YORUMU

Habertürk yazarı Fatih Altaylı da TOGG CEO''su Gürcan Karakaş ile fabrikada yaptığı gezi sonrası, TOGG''un maliyetinin 40 bin Euro (450 bin TL) olacağını tahmin ettiğini söylemişti Altaylı, Euro 11,75 lira civarında seyrederken yaptığı yorumda "Euro daha fazla artarsa ben bile alamam" demişti.

İlgili Haberler