Tokat!..

Diğer günlere göre nispeten sakin geçen bir Cumartesi... Gündem aynı; kayıkçı kavgası!..

Meslek icabı Ankara haber merkezimizde gelişmeleri takip ediyoruz. Televizyonlar seçim meydanlarına kilitli. Bağlanıyoruz falanca yere; Başbakan Binali Yıldırım konuşuyor. Ellerini kollarını sallıyor bağırıyor da bağırıyor... Sallıyor da sallıyor... Tak, bağlanıyoruz; R. Erdoğan'a her zamanki nakarat... Oradan dönüyorlar Muharrem İnce'ye; o da çok kızgın. Seçim platformunu sinema salonuna çevirmiş, 3 film birden arka arkaya oynatıyor!.. Bir bağlantı daha; Kemal Kılıçdaroğlu konuşuyor. Herhalde üstündeki büyük yükü attığından o daha sakin. Bir daha dönüyorlar Binali Yıldırım'a... Bir daha dönüyorlar R. Erdoğan'a... Arada bir yine Muharrem İnce'ye... Aralara defne yaprağı gibi Bakan efendileri sıkıştırıyorlar. Meral Akşener herhalde Mars seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı!. Onu görebildiğimiz yok. CNN Mars, NTV Neptün, Haber Jüpiter,  mutlaka Akşener'in seçim konuşmalarını yayınlıyordur ama uydu alıcılarımız yeterli olmadığı için bizlerin izleme imkanı yok!.. Temel Karmollaoğlu da kimseye haber vermeden seçim yarışından çekilmiş gibi!..

Polemik müthiş... Kavga dövüş söylemleri değme pehlivanlara ve cazgırlara taş çıkarır. Vaadler  havalarda uçuşuyor. Hem ekonomik kriz diyorsunuz hem de bol keseden dağıtıyorsunuz. "Nereden geliyor bu değirmenin suyu diye soran yok nasıl olsa"... Teyyo pehlivan çırak  kalır bunların yanında.

Sıkılıyorsunuz... Farklı bir gelişme farklı bir haber var mı diye saldırıyorsunuz internet sitelerine. "Son dakika" düşüyor:

İstanbul'da kaybolan 3 çocuk Tokat'ta bulundu

İSTANBUL'un Avcılar ilçesinde, 5 gün önce kaybolan Batuhan D. (17), Berfin Nazlı B. (13) ve Ömer Berkay B. (14), Tokat'ın Zile ilçesinde bulundu. Çocukların verdiği ifadede aile içi şiddet nedeniyle evden ayrıldıklarını söyledikleri öğrenildi. Tokat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Özdemir, "Çocuklar cumhuriyet savcılığımızın talimatıyla Sevgi Evleri'ne yerleştirildi" dedi.

Acı içinde haberin detaylarını okuyorsunuz... Genç yaşta çocuklarımız aile içi şiddetten kaçıp soluğu Tokat'ta almışlar. Berfin Nazlı B. ve Ömer Berkay B. ailelerine teslim edilmek istediklerini belirtirken, Batuhan D. ise bunu kabul etmemiş.

Aile içi şiddet... Trafikte şiddet... Kadına şiddet... Çocuğa şiddet... Tecavüz... Cinayet... Dolandırıcılık... Hırsızlık... Her türlü ahlaksızlık... Sıradan haberler haline geldi Türkiye'de... En sakin en rahat en huzurlu geçmesi gereken mübarek Ramazan ayında bile kokuşmuşluk haberleri fışkırıyor Türkiye'nin sokaklarından....

Akıllar siyasi rantta.  Bu çürümüşlüğe nasıl çare bulunacağından bahseden yok!.. Siyasiler, millete  bol keseden rüşvet vaat etmekle meşgul... Acaba "namert" kim?.. "İftiracı kim?.. Tokat'a kaçan çocuklar mı?.. Berfin'i, Ömer'i, Batuhan'ı FETÖ'mü gönderdi Tokat'a... Yoksa, Türkiye'nin ekonomisini çökertmek için tezgah kuran yabancı güçler mi?.. "Seçilme yaşı 18'e düşürüldü" mü dediniz!.. Berfin'e sorun bir bakalım, haberi var mı?..

Bu ülke nasıl sevgi Türkiye'si olur?.. Planı, projesi, bırakın  fikri olan var mı?.. Doları, Euro'yu, ek göstergeleri, havalimanları, köprüleri bırakın... Bana ondan bahsedin; sevgi Türkiye'sinden... Mafya babalarının meydan mitingleri yaptığı, siyasi racon kestiği bir ülkede çocuklar mutsuz,çaresiz... Ana ve babalarından kaçıyorlar...

Devamını getirecektim ancak...

Askeri erkanın siyasi toplantılara katılıp siyasilere alkış tutar hale getirilen ülkemizde hangi gerçeği yazacağımıza hangi yalanı faş edeceğimize biz tarafız gazeteciler de şaşırdık. 4 Haziran'da ABD'de yapılacak iki ülke Dışişleri Bakanları toplantısı öncesinde  Suriye ve Irak üzerinden yapılan algı operasyonları ve YPG/PKK çekiliyor palavraları ile ilgili yeni sıcak bilgilere ulaştım. Bölgedeki güvenlik birimlerinden Ankara'ya ulaşan istihbarat notları ve fotoğraflarından:

"Esad rejimi ve Şii milisler Tel Rıfat'tan ayrılıp Nubbul kasabasına hareket etti. Tel Rıfat YPG'ye teslim ediliyor. Afrin'i kuşatıyorlar."

foto-1,-ahmet-takan.jpgfoto-2,-ahmet-takan.jpg

Bunlarda Sincar'da yeni kurulan ABD üssünden fotoğraf kareleri.

Seçim meydanları yalana boğuldu!..

Tokat'ı yiyeceksiniz!..

Yazarın Diğer Yazıları