Tokat Müftüsü Abdullah Pamuklu'dan skandal Cuma vaazı

Tokat Müftüsü Abdullah Pamuklu'dan skandal Cuma vaazı
Tokat Müftüsü Abdullah Pamuklu'nun Cuma vaazında sarf ettiği “Eskiden komutanlar cami yıkıyorlarmış, şimdiki komutanlar cami yaptırıyor” sözlerine İYİ Parti Tokat İl Başkanı Ömer Sağol'dan sert tepki geldi.

İYİ Parti Tokat İl Başkanı Ömer Sağol yaptığı basın açıklamasında Tokat İl Müftüsünün  21.01.2022 günü Cuma Namazı öncesi yaptığı vaazda sarf ettiği "Eskiden komutanlar camii yıkıyorlarmış , şimdiki komutanlar camii yapıyorlar" sözüne sert tepki gösterdi.

Başkan Sağol yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren insanlarımızın arasına nifak tohumu ekercesine bu tür beyanatlarda bulunan il müftüsünü kınadıklarını belirtti.

Başkan Sağol  yetkililerden, görev ve yetkisini aşan sözler sarf etmesi nedeniyle Tokat İl Müftüsü hakkında yasal işlem başlatılmasını beklediklerini söyledi.

Sağol''un açıklaması şu şekilde:

1877 -78 Osmanlı - Rus harbinde (93 savaşı) Rus ordusu ve Bulgar çetelerden kaçan yüzbinlerce muhacirin İstanbul'' a akın ettiğini ve bu insanları Ayasofya , Sultanahmet , Süleymaniye ve Beyazıt camileri ibadete kapatılarak yatakhaneye dönüştürülerek barındırıldığını belirterek kastettiğiniz bu olay mı Müftü Efendi
     

Türkiye Cumhuriyeti'' nin kurulduğu dönemde 1927 yılında yapılan sayımda ülkenin nüfusunun 14 milyon buna karşı okul sayısının 14.425 , camii sayısının 28.705 olduğu tesbit edilmişti.

Hem tasarruf etmek (camii görevlileri) hem de cemaat ve tarikatlerin elinde bulunan ihtiyaç fazlası birbirlerine beş yüz metreden daha yakın camiler başka amaçla değerlendirilmek için kapatılmıştır.. Kasteddiğiniz bu mu Müftü Efendi

2021 yılı verilerine göre ülkemizin nüfusu 83 milyon , camii sayısının 89.445 olduğuna bakılırsa söz konusu tarihlerde nüfusa göre camii sayısının çokluğu dikkat çekmektedir.

İsmet İnönü , 1939 -1946 yılları arasında İstanbul '' da  muhafaza ettiğimiz " kutsal emanetleri " ikinci dünya savaşı sebebiyle dışarıdan gelebilecek saldırılara karşı korumak amacıyla Niğde iline sevk ettirmiş ve bazı camileri ibadete kapattırıp buralarda emniyete aldırmıştır kastettiğiniz bu mu Müftü Efendi diye sordu

Son 20 yıllık AKP iktidarında AKP''li Belediye Başkanları tarafından yıkılan ;

- İstanbul (Gaziosmanpaşa) Çifte minare camii
- İstanbul ( Beykoz ) Paşamandıra camii
- İstanbul ( Üsküdar / Kirazlıtepe) Esentepe camii
- Kayseri '' de  Sahabiye camii , Eski Terminal camii , Serçeönü camii ve Kalemkırdı camii
- İzmit Baş Urgancı Ahmet Çelebi camii
- Batman Yıldız camii
- Rize Orta camii
 
Kastettiğiniz bu camileri yıkanlar mı Müftü Efendi