Rakipleri için öyle şeyler söyledi ki özür dilemek zorunda kaldı

Rakipleri için öyle şeyler söyledi ki özür dilemek zorunda kaldı
Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları bisiklet yarışında Cezayirli ve Etiyopyalı rakiplerinin gerisinde kalan Alman sporcunun hocası, "Şu deve sürücülerini yakala, hadi!" diye seslendi. Canlı yayında da duyulan sözler için Alman sportif direktör Patrick Moster "O anın sıcaklığı ve hissettiğim baskı nedeniyle yanlış ifadeler kullandım. Kimseyi kırmak istememiştim. Bunun için içtenlikle özür dilerim" şeklinde konuştu.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları''nda yarış sırasında ırkçı söylemde bulunduğu tespit edilen Almanya Bisiklet Birliğinin sportif direktörü Patrick Moster, özür diledi.

Yol bisikletinde erkekler zamana karşı yarışı sırasında piste inen Moster, Etiyopyalı Amanuel Ghebreigzabhier ile Cezayirli Azzedine Lagab''ın gerisinde kalan Alman sporcu Nikias Arndt''a destek vermek amacıyla, "Şu deve sürücülerini yakala, hadi!" ifadelerini kullandı.

Irkçı söylemlerinin kamerayla kayıt altına alınmasının ardından Alman basınına konuşan Moster, "O anın sıcaklığı ve hissettiğim baskı nedeniyle yanlış ifadeler kullandım. Kimseyi kırmak istememiştim. Bunun için içtenlikle özür dilerim." ifadelerini kullandı.

Almanya Olimpiyat Sporları Konfederasyonu, söz konusu söylemleri nedeniyle Patrick Moster''dan savunma istedi.

İlgili Haberler