Sinan Ateş cinayetinde Tolgahan Demirbaş ve Doğukan Çep'in avukatı gözaltına alındı

Sinan Ateş cinayetinde Tolgahan Demirbaş ve Doğukan Çep'in avukatı gözaltına alındı
Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi olduğu iddia edilen kişiyi Ankara dışına çıkarttığı belirtilen ve daha önce iki kez gözaltına alınan ve serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş yeniden gözaltına alındı. Ayrıca soruşturma kapsamında biri Doğukan Çep'in avukatı Serdar Öktem olmak üzere iki kişi daha gözaltına alındı.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş''in öldürülmesine ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un bulunduğu evde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş, üçüncü kez gözaltına alındı. Ayrıca soruşturma kapsamında Doğukan Çep''in avukatı Serdar Öktem ve Emre Y. de gözaltına alındı. 

SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş''in Ankara''da silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin üzerinden tam 26 gün geçti. Son gelinen aşamada soruşturmayı başından bu yana yürüten savcının "acilen" dört günlük izine çıkartılması ardından "ikinci savcının dosyaya atanması" ve suikastın kilit ismi MHP''li Tolgahan Demirbaş''ın adli kontrolle serbest kalması gündeme bomba gibi düştü.

Soruşturmadan sorumlu Başsavcı Vekilliğine Durdu Özer getirilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı yürüten savcının değiştirilmediğini, ilave 1 savcı daha görevlendirildiğini açıklamıştı.

15 İSİM TUTUKLANMIŞTI

Soruşturma kapsamında bugüne dek saldırının gerçekleştirildiği motosikleti kullanan şüphelinin de aralarında bulunduğu çok sayıda isim gözaltına alırken, bu isimlerden 15’i tutuklandı. Bazı isimler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. O isimlerden biri suikastın kilit ismiydi Tolgahan Demirbaş idi. İki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş''ın cinayetin tetikçisi Eray Özyağcı’yı Ankara dışına çıkarttığı öne sürülmüştü. Ancak her iki gözaltı kararı sonrası Tolgahan Demirbaş, mevcut delil durumu değerlendirilerek, adli kontrol şartıyla serbest bırakılması kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Son gelişmeler üzerine Savcılık, Tolgahan Demirbaş, ile birlikte daha önce serbest bırakılan Emre Y.''nin gözaltına alınması talimatı verdi. Bu kapsamda İstanbul’da görev yapan Doğukan Çep''in avukatı Serdar Öktem''in de gözaltına alınması için emniyet talimatlandırıldı. Savcılığın talimatı üzerine her üç isim de gözaltına alındı. Şüphelilerin Ankara Emniyeti’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılığa sevk edilmeleri bekleniyor.

İKİ KEZ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Tolgahan Demirbaş, Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında daha önce iki kez gözaltına alınmıştı.

Demirbaş, ilk kez gözaltına alındığında MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un bulunduğu evde bulunuyordu.

 

İlgili Haberler