Tom Hanks oynadığı Terminal filmi gerçek oldu. Korona korkusu buna da yaptırdı

Tom Hanks oynadığı Terminal filmi gerçek oldu. Korona korkusu buna da yaptırdı
ABD’de, yeni tip korona virüsten (Covid-19) korktuğu için uçağa binmek istemeyen Kaliforniyalı bir kişinin, Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı'nın güvenli bölgesinde 3 ay gizlice yaşadığı belirtildi. Bu olay, başrolünde Tom Hanks'in oynadığı 2004 yapımı Terminal filmini akıllara getirdi.

AA'nın Chicago Tribune gazetesindan aldığı habere göre, 36 yaşındaki Aditya Singh, 19 Ekim 2020’de Los Angeles’tan geldiği O’Hare Uluslararası Havalimanı’nın güvenli bölgesinde 3 ay kaldı.

16 Ocak’ta United Havayolu şirketi çalışanları tarafından kimlik kartının sorulması üzerine fark edilen Singh, polis tarafından gözaltına alındı.

Singh, çıkarıldığı mahkemede, Covid-19’dan korktuğu için Los Angeles’a dönmek istemediğini, havalimanında bulduğu bir çalışana ait kimlik kartı ile 3 ay güvenli alanda fark edilmeden kaldığını ve yolculardan yiyecek isteyerek yaşadığını anlattı.

Singh'in Chicago'ya niye geldiği konusunda bir açıklama yapılmazken California’nın Orange bölgesinde yaşadığı ve adli sicilinin temiz olduğu kaydedildi.

"İzinsiz özel mekana girmek" suçlamasından hakkında 1000 dolar kefalet istenen Singh'in, bir daha O’Hare Uluslararası Havalimanına ayak basması da yasaklandı.

'TERMİNAL'İN KONUSU

Steven Spielberg'ün gerçek bir olaydan esinlendiği ilgi çekici bir öyküye sahip bir politik komedi olan film, Doğu Avrupa'dan Krakozya adlı bir ülkeden New York'a gelen Viktor Navorski'nin (Tom Hanks) öyküsünü anlatıyor. 

Amerika yolundayken ülkesinde askerî darbe olması üzerine Viktor, New York'un JFK Uluslararası Havaalanında mahsur kalır. Pasaportu artık geçersiz olduğu için ABD'ye girme hakkını yitirmiş durumdadır. 

Ülkesindeki savaş bitinceye kadar havaalanı terminalinin transit yolcular salonunda beklemek zorundadır. Zamanla havaalanı görevlileri ile dost olur ve hatta bir hostesle (Catherina Zeta-Jones) arasında duygusal bir bağ gelişir. 

Havaalanının Güvenlik müdürü Frank Dixon (Stanley Tucci) Viktor'un varlığını bir türlü kontrol edemediği bürokratik bir facia olarak görür ve bu sorundan bir an önce kurtulmanın çaresini bulmaya çalışır. 

Viktor'un Amerika'ya gelme amacı ise babasının bir zamanlar çok sevdiği Amerikalı bir müzik grubundan aldığı imzalı fotolardan eksik olanı tamamlamaktır. O sanatçıyı bulup imzalatmak için yolculuğa çıkmıştır.

1-20210119090659.jpgkkkkk-001.jpg

 

İlgili Haberler