Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Topçu ve füze okulu eğitim kurumu değil mi?

Corona hadisesi başlayalı Sağlık Bakanı, Milli Eğitim ve Aile-Sosyal Politikalar Bakanı ön plana çıkmaya başladı. Oysa Cumhurbaşkanı'ndan sonra haber bültenlerinde en fazla Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar vardı. Başta İdlib olmak üzere, sınır ötesi harekatlar, NATO ve Rusya görüşmelerinde başrollerde Akar çıkıyordu. Hatta, Erdoğan sonrası Hulusi Akar'ın liderliğine dair ciddi iddialar konuşuluyordu. Ancak son günlerde coronanın hızına Akar ayak uyduramıyor. Muhalefet de onun alanına giren soruların cevabını bekliyor. CHP'nin "TSK bünyesinde kaç korona vakası var?" sorularının da cevabı verilemiyor. Akar, MSB'ye bağlı askeri okulların "Harb Okulları, Astsubay Yüksek Okulları ve diğer okulların tatil edildiğini" açıklamıştı.

Okul deyince tüm vatandaşlarımız ilk, orta, lise, üniversiteleri anlıyor. Ötesinde yüksek lisans ve doktoranın da okul sürecine dahil olduğu biliniyor. TSK bünyesinde, bilmem MSB'ye ne kadar bağlı olan stratejik okullarda var. "Sınıf Okulları" olarak bilinen bu kuruluşlar arasında "İstihbarat, piyade, zırhlı birlikler, ulaştırma, lojistik, kara, havacılık, personel, topçu-füze, maliye, bakım" gibi bir yıl ihtisas eğitimi veren okullarda vardır. Jandarma ve Sahil Güvenlik gibi kuruluşlar İçişleri Bakanlığına bağlandığı için dahil etmediğimin altını çizmeliyim. Deniz ve Hava Kuvvetlerinin de farklı sınıf okulları vardır. Sonuç da bir yıllık ihtisas eğitimleri "Okul" statüsündedir.

Başkentimize 90 km. uzaklıktaki Polatlı'da, "Topçu Füze Okulu" bunlardan birisidir. Kara Harb Okulundan mezun ya da sözleşmeli subay rütbesindeki topçu sınıfı mensubu Teğmenler, Astsubay yüksek okulu ya da sözleşmeli Topçu Astsubaylar ile Uzman Çavuşların bir yıl süre ile topçuluk konusunda ihtisas eğitimi aldığı okulda 25 kişilik dersliklerin yanında, arazi ve atış eğitimleri de gerçekleşir. Topçu Füze Okulu bünyesinde 400 Teğmen, 200 Astsubay ve 300'den fazla Uzman Çavuş eğitim görmekte. Hulusi Bey'in "Tatil edildi. Eğitime ara verildi" açıklamasına rağmen burada eğitim-öğretim devam ediyor. Hafta içi 5 tam gün eğitimin yanı sıra "Karantina"yı andıran hafta sonlarında bile yani Cumartesi-Pazar mesai devam ediyor. Oysa Cumhurbaşkanı "Devlet kuruluşlarının yanında özel kuruluşlarda da esnek çalışma" talimatı var. Dahası aileler için "Ya işin gelmesin ya sen gitme" denilen TSK'da bu uygulama yok...

Polatlı Topçu-Füze Okulunda 25 kişilik dersliklerde eğitim, arazide tatbikat ve atışlar tüm hızı ile devam ediyor. "Kursiyer" olarak tabir edilen "Personel" corona virüsüne karşı alınması gereken tedbirlerin niçin uygulanmadığını sorgulayacak olmuş! Sonuç da can! Vay; sen misin sorgulayan, ailelere twit atan... Derhal "İdari tahkikat" başlatılarak personele bu defa farklı "Karantina" uygulaması başlatılmış durumda. Oysa Topçu-Füze Okulunda, Millet Camiinde olduğu gibi "VİP namazı"nda gerçekleşen uygulama yok. 1-2 m. aralık vs. yok. Personelin 65 yaş üzerindeki yakınlarına karşıda yükümlülükleri var. Corona yüzünden gidemiyorlar. Topçu-Füze Okulunda şimdilik virüs vakası yok... Bin civarındaki kursiyer, bir o kadar idari-eğitim kadrosu aslında "Potansiyel durum"u gösteriyor.

Hulusi Bey, "Askeri okullarda eğitim-öğretime ara verildi" derken yoksa sadece MSB Üniversitesine bağlı Harb Okulları ve Astsubay Meslek Okullarını mı kast etti? Yoksa MSB Üniversitesi bünyesinden bu "Sınıf Okulları"nı kaçırdı mı? Daha da üzücüsü söz konusu personeli ve ailelerini kandırıyor mu?

Barış'ların tutukluluğu esnasında "Nöbetçi yazar" görevini yerine getirme gayreti ile bu konuyu mercek altına alırken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Bey'den "Sınıf Okulları" ile ilgili konulara açıklık getirmesi için fırsat olduğunu vurgulamalıyız. Bu vesile ile Sayın Akar; sorumlu olduğu 350 bin TSK personelinden corona virüsüne yakalananlarla ilgili de açıklama yapması personel ailesinin merak ve endişe ile beklediği sorulara yanıt verme beklentisini yerine getirip, vitrine çıkmasını bekliyoruz.

Barışlara, Hülya ve Murat Ağırel'e dostluk ve sevgi ile...

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları