Toplam 9 şehirde sarı alarm! İstanbullular bugüne dikkat

Toplam 9 şehirde sarı alarm! İstanbullular bugüne dikkat
Meteoroloji’den aktarılan son verilere göre İstanbul’da bugün kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dâhil 9 il için "Sarı Kod" uyarısı yaptı. Tahminlere göre İstanbul'da etkili olması beklenen şiddetli yağışın bugün öğle saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Hava durumu için Meteoroloji'den aktarılan bilgilere göre Marmara ve Ege Bölgesi'nde şiddetli ve gök gürültülü yağış bekleniyor. Gece yarısı başlayarak etkisini bugün öğle saatlerine kadar sürdürecek yağış için 'sarı kodlu' uyarıda bulunuldu.

Sarı alarm verilen yerler; Marmara’nın Doğusu'nda Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, İstanbul (Anadolu Yakası’nın doğusu) ve Batı Karadeniz’de Zonguldak, Bartın, Düzce ve Kastamonu(Kuzey ilçeleri) yerel kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'u ‘sarı' kategoride üst üste uyardı. Yapılan uyarıda, “Yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

AKOM DA UYARDI

Beklenen şiddetli yağışa karşı İBB AKOM da uyarıda bulundu.

Bölgesel kısa zamanlı görülmesi beklenen yağışlar karşısında yaşanabilecek problemlere karşı vatandaşları tedbirli olması konusunda uyardı.

METEOROLOJİDE RENK KODLARI NE ANLAMA GELİYOR?

YEŞİL KOD: Uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik hadise tahmin edilmemektedir.

SARI KOD: Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

TURUNCU KOD: Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

KIRMIZI KOD: Hava durumu çok tehlikelidir: Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edilmektedir. Büyük hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Bu hadiseler çoğu durumda geniş bir alan üzerinde hayatı tehdit eder. Güncel meteorolojik koşullar ve tahminler sıklıkla takip edilmelidir.