Toplu taşımada “Ayakta yolcu alınmayacak” kararı verilmişti, Prof. Dr. Bengi Başer'den çok önemli bir uyarı geldi

Toplu taşımada “Ayakta yolcu alınmayacak” kararı verilmişti, Prof. Dr. Bengi Başer'den çok önemli bir uyarı geldi
Prof. Dr. Bengi Başer, ayakta yolcu almama gibi kurallar yerine sokağa çıkan insan sayısının azaltmaya çalışması gerektiğini savundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ayakta yolcu alınmayacak" çıkışının ardından İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, İstanbul'daki toplu taşıma araçlarında ayakta yolcu alımının yasaklandığını duyurmuştu.

Alınan karara göre minibüs/midibüsler ile koltuk kapasitelerinde herhangi bir seyreltme ve kaldırılma yapılmayan otobüsler gibi iç hacim bakımından fiziki mesafe kurallarının uygulanamayacağı şehir içi toplu ulaşım araçlarında ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecek.

PROF. DR. BAŞER'DEN TEPKİ

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulunan Kadıköy Medicana Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bengi Başer ise, önemli bir konuya dikkat çekti.

Başer, şöyle konuştu:

"SOKAĞA ÇIKACAK İNSAN SAYISINI AZALTMAK DAHA MANTIKLI DEĞİL Mİ?"

İBB otobüs seferlerinde ayakta yolcu kabul etmemesi halinde, mevcut hizmetini devam ettirebilmesi için 14.000 ek otobüse ihtiyacı varmış. Kararlarda son halkaya odaklanmak yerine, olabildiğince, sokağa çıkacak insanları azaltacak çözümler üretmek daha mantıklı olmaz mıydı?

ekran-alintisi-251.png