Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. İlhan ‘mutlaka yapın’ dedi: Korona bulaşma riskini çok azaltıyor

Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. İlhan ‘mutlaka yapın’ dedi: Korona bulaşma riskini çok azaltıyor
Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, kış aylarında evleri havalandırmanın korona virüs bulaşma riskini çok azalttığını söyledi.

Korona virüs salgını başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’de tehlikeye yaratmaya devam ediyor. Son olarak 5 bin 532 kişi daha korona virüse yakalanırken, 1 günde 135 vatandaşımızı hastalık nedeniyle kaybettik.

İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyükşehirlerde mavi yakalıların yoğunlukta olduğu semtler ve organize sanayi bölgelerinde hareketliliğe bağlı olarak korona virüsün daha fazla görüldüğü belirtildi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı ve Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan da çalışan insanların çok olduğu, çocukların daha fazla olduğu yerlerde korona virüs enfeksiyonunun daha çok görülmesinin normal olduğunu söyledi.

“CAMLARI MUTLAKA HAVALANDIRIN”

Toplu taşımada ve duraklarda oluşan kalabalığı değerlendiren Prof. Dr. İlhan, "Kışın gelmesiyle toplu taşımada camın kapatılması yoluna gidiliyor. Minibüse bindiğimizde küçücük camı bile açmak inanın korona virüs bulaşını ciddi anlamda azaltıyor. Evinizdeki ortam havasını temizlemek dahi inanın korona virüs bulaşını çok azaltıyor. Bu görüntüler tabii hiç istemediğimiz görüntüler. Bunun çözümü yerel yönetimlerde olacak" dedi.