Toprak Mahsulleri Ofisi ithal ettiği buğdayı Suriye’ye hibe edecek. Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete’de

Toprak Mahsulleri Ofisi ithal ettiği buğdayı Suriye’ye hibe edecek. Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete’de
Torak Mahsulleri Ofisi, bir yandan buğday ithal ederken, diğer yandan ise Suriye’ye un hibesi yapıyor. Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, Suriye ve diğer ihtiyaç sahibi ülkelere 100 bin tona kadar ekmeklik buğday karşılığı un ile 10 bin tona kadar mercimek ve nohut hibe edilecek.

Ekim ayında yaptığı buğday ithalatları ile tepki çeken Toprak Mahsulleri Ofisi, başta Suriye olmak üzere ihtiyaç sahibi ülkelere un ve bakliyat hibesi yapacak. Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile 100 bin tona kadar ekmeklik buğday karşılığı un ile 10 bin tona kadar yeşil

Türkiye, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) aracılığıyla, başta Suriye'de yaşayan sivil halk olmak üzere, ihtiyaç sahibi ülkelerde un ve bakliyat hibesinde bulunacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre; TMO, Suriye'de yaşayan sivil halk başta olmak üzere, ihtiyaç sahibi ülkeler ve bu ülkelerdeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 100 bin tona kadar ekmeklik buğday karşılığı un ile 10 bin tona kadar yeşil mercimek ve nohut hibe etmekle görevlendirildi.

TMO'nun temin edeceği ekmeklik buğday unu, yeşil mercimek ve nohut, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan bildirim üzerine AFAD veya Türk Kızılayı'na teslim edilecek. Teslim edilen erzağın nakliyesi ve dağıtımı AFAD tarafından koordine edilecek. Söz konusu dağıtım bedeli ise AFAD'ın ilgili ödeneklerinden karşılanacak.

TOPLAM 310 BİN BUĞDAY İTHAL EDİLECEK

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Suriye’ye un ve bakliyat hibesi yapan Toprak Mahsulleri Ofisi, diğer yandan ise buğday ithalatı yapmaya devam ediyor. 22 Ekim tarihi ile bu ay içindeki ikinci buğday ithalatı ihalesini yapacak TMO, böylece sadece ekim ayında toplam 310 bin ton ekmeklik buğday ithalatı yapmış olacak.