Terör, cinayet, adam yaralama, fuhuş, cinsel istismar, taciz, uyuşturucu da af kapsamında. Torba tasarı Meclis’ten geçti

Terör, cinayet, adam yaralama, fuhuş, cinsel istismar, taciz, uyuşturucu da af kapsamında. Torba tasarı Meclis’ten geçti
TBMM’den geçen torba yasa ile öğrencilere tanınan af kapsamında, terör, cinayet, adam yaralama, fuhuş, cinsel istismar, taciz, uyuşturucu üretimi, dağıtımı ve satışı gibi suçlar nedeniyle ilişiği kesilen kişilerin de öğrenime devam edebileceği öğrenildi.

OdaTV’de yer alan habere göre, torba yasa kapsamında yayınlanan yükseköğrenim affı uyarınca, her türlü suç sebebiyle yükseköğrenim ile ilişkisi kesilmiş kişiler, söz konusu maddelerin yürürlüğe girmesinden itibaren 4 ay içerisinde ilişkilerinin kesildiği yahut kayıt hakkı kazandıkları yükseköğrenim kurumuna başvurabilecek.

Resmi Gazete’nin 31887. sayısında tecavüz, terör, Milli Güvenlik Kurulu tarafından devletin milli güvenliğine karşı faaliyetlerde bulunan örgütlere üye olmak, cinayet, adam yaralama, fuhuş, cinsel istismar, taciz, uyuşturucu üretimi, dağıtımı ve satışı vb. her türlü suç sebebiyle yükseköğrenim ile ilişkisi kesilenler, bu aftan yararlanabilecek.

Buna ek olarak, kendi isteğiyle yükseköğrenim ile ilişkisini kesenler de aynı şekilde aftan yararlanabilecek.

İlgili Haberler