Tortum Gölü yok ediliyor!

Tortum Gölü yok ediliyor!
Erzurum'un Uzundere ilçesine bağlı olan Tortum Gölü'nün çevresine toprakla doldurularak çok katlı dikey betonarme tesisler yapıldı.

Tortum Gölü ve çevresi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Rekreasyon projesi adı altında 9 buçuk milyon lira maddi kaynak desteğiyle Erzurum’a bağlı Uzundere İlçe Belediyesi tarafından yağmalanıyor. Eski AKP'li Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy tarafından imara açılan Doğal Sit Alanı Tortum Gölü ve çevresi için, rehabilite edecek su dinlendirme ve arıtma tesisleri kurulması için Çevre ve Şehircilik  Bakanlığı’nın sağladığı 9 buçuk milyon liralık kaynağı yapılaşma için kullandı.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, gölü temizlemek ve koruyucu önlemler almak yerine gölün çevresini yapılaşmaya açan Özsoy, aldıkları yaklaşık 2 bin kamyon toprakla gölün bir kısmını doldurarak çok katlı dikey betonarme tesisler yapıldı.

“ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI DOĞA KATLİAMINA GÖZ YUMUYOR”

İYİ Parti Bakırköy İlçe Yönetim Kurulu üyesi Taner Saraç, “2016 yılında Eski AKP'li Belediye Başkanı Halis Özsoy tarafından başlatılan Rekreasyon Projesi adı altında Tortum Gölü katledilmekte, doğal yapısı bozulmakta, kıyı şeridi dolgu sebebiyle fiziksel değişime uğramakta, ekolojik denge bozulmaktadır.

Doğal Sit Alanı ilan edilen, yaklaşık 18. yüzyılda Kemerli Dağ’dan inen bir heyelan kütlesinin Tortum Çayı’nın önünü kapaması sonucu oluşan gölün çevresini imara açmış, çok katlı dikey binalar, deniz feneri gibi beton mimari yapılarla doldurmuştur. Çevre sakinleri ve duyarlı vatandaşların şikâyetlerine kulaklarını tıkayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni dönemde seçilen MHP'li Belediye Başkanı Hilmi Aktoprak'ın eski Belediye Başkanı Halis Özsoy’un bıraktığı yerden doğa katliamına devam etmesine göz yummaktadır “ dedi.