Tosuncuğun videosunu polis muhabirleri canlı yayında analiz etti

Tosuncuğun videosunu polis muhabirleri canlı yayında analiz etti
Çiftlik Bank kurucusu Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya’da Türk Konsolosluğu’na giderek teslim oldu. Aydın'ın çekilen videoda, elindeki metni duraksayarak okuması, kendisinin yazmadığı ve daha önce hiç okumadığı şeklinde yorumlandı. Bu görüntüden yola çıkanlar "Teslim mi oldu, teslim mi edildi" sorularını akla getirdi.

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın elindeki kağıdı neden kekeleyerek okudu. Dudakları neden titriyordu

DHA''nın haberine göre, kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan, kırmızı bültenle aranırken, bugün Brezilya’da Türk Konsolosluğu’na giderek teslim olan ''Tosuncuk'' lakaplı Mehmet Aydın’ın çekilen bir videosu yayınlandı.

Yayınlanan videoda Mehmet Aydın eline aldığı yazılı metnin bazı yerlerini takılarak okumaya çalıştı. Bazı kelimeleri de içinden heceleyerek söyleyen Mehmet Aydın''ın bu durumunu gören uzman isimler "Bu metin Mehmet Aydın''ın eline aceleyle tutuşturulmuş. Bir kaç kez okumasına fırsat vermeden direk çekime geçilmiş. Şayet aksi olsa ilkokul çocukları gibi hecelemez, duraksamazdı. Kısaca kendi kaleme alsa rahatça okurdu. Daha da açacak olursak her insan kendi el yazısını rahat okur" yorumunu yaptılar.

Bu videoyu izleyenler de "Mehmet Aydın''ın kendi hür iradesiyle teslim mi oldu yoksa teslim olması için yönlendirildi mi" sorularına cevap aramaya başladı.

Mehmet Aydın videoda kendisinin de mağdur olduğunu söyledi. Aydın, “Bu projeye başlarken hedefim oyun platformumuzu kullanan kişilerin hem oyun oynamaları hem de şirketimizin reklam bütçesi için ayırdığı paradan faydalanmaları, ek bir gelir elde etmelerini sağlamaktı. Hiçbir zaman kimseyi zarara uğratmak veya dolandırma girişimim olmadı. Kurmuş olduğumuz oyun platformu sizler tarafından sevildi. Biz de sizden aldığımız güç ile 81 ilde bayilikler, et, süt, bal ve yumurta tesisi yatırımları yaptık. Ancak gelinen son noktada, şirketin çok fazla büyümesi, etrafımdaki kötü niyetli kişilerin haksız kazanç elde etmesi ve etmeye çalışmalarını şirketin büyüklüğü nedeniyle geç fark ettiğimden sizler gibi bende mağdur oldum. Mağduriyetleri gidermek adına yurt dışında bulunduğum süre boyunca elimden geleni yaptım. Ancak hakkımda açılan soruşturma ve yakalama kararları nedeniyle bir netice elde edemedim. Suçsuzluğumuz ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür irademle Türk yargısına teslim olacağım. Türk yargısının en doğru kararı vereceğinden hiç şüphem yoktur. Allah''a emanet olun. Görüşmek üzere” ifadelerini kullandı.

Aydın, açıklamasının ardından Türkiye saatiyle saat 03.00 sıralarında Brezilya’da Türk Konsolosluğu’na giderek teslim oldu. İadesi için işlemlere başlanan Aydın’ın önümüzdeki günlerde Türkiye’ye getirilmesi bekleniyor.

İlgili Haberler