Trabzon acı veriyor!..

Futbolda ölçü için bir maç geçerli olamaz. 
Ama; Trabzonspor'un Adana Demirspor ile yaptığı maç için bunu askıya alalım. Ve de, Türkiye'deki takımlardan bihaber olan birisine, bu maçı izletip soralım:
-Bunlardan hangisi, bir üst veya daha yukarıdaki kategoridedir?
Alacağımız cevap, kesinlikle Adana Demirspor'un daha üstte olduğudur.
Trabzonspor'un ise amatör küme ekibi…
Pasların çoğunu arkadaşları yerine rakiplerine atan futbolculardan bir ekibi sahaya süren Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal'ın ilk onbirinde Yattara, Çağdaş ve Mustafa Keçeli'nin olmamasına sebep olsa olsa, rakibi önemsemektir. Ki, aynı düşüncenin futbolculara katmerli olarak yansımamasını beklemekte hayalcilik olurdu. Zaten de özellikle ilk yarıda Trabzonsporlu oyuncularda bu net bir şekilde görüldü.
5-0 biten Kırıkkalespor maçında, denenen oyun sistemini Ersun Yanal kenara neden koydu? Öyle ya, bir sistemi deniyor iseniz, onda ısrar etmeniz lazım.. Ve de o sistemde kullandığınız futbolcularda…
Kırıkalespor maçında Trabzonspor hücuma çıktığı zamanlarda Hüseyin son adam pozisyonu geçiyor, stoperler Çağdaş ve Erdin ise kenarlara deplase oluyorlardı. Defansın sağ ve solunda oynayanlar da hücuma destek veriyorlardı. Ama, Yanal, Adana karşısında Hüseyin'in bu sefer kenara aldığı Çağdaş'ı yerine koyarak, geçen haftaki düşüncesinden vazgeçmiş göründü. Bu görüntü içinde daha 5'inci dakikada Serkan'ın büyük hatasından Adana Demirspor golü buldu. Sonrasında ise daha netlerini kaçırdı.
Trabzonspor ise uzun bir süre kaçıracak pozisyon bile bulamadı.
Çünkü, forvette santrfor diye oynatılan Umut, ne bir tek yüksek top alabildi, ne de kaleciden dönen toplara müdahale edebildi. Genç Barış'ın yaptığının onda birini bile yapamadı. Ceyhun ise agresifliğini ayaklarıyla futbola değil, ağzıyla hakeme ve rakiplerine yansıtmayı sürdürmeye devam edince, Ersun Yanal'da kendisini ister-istemez dışarı aldı.
Gökdeniz'in, serap misali bir görünüp bir kaybolduğu maçlardan birini oynamayı sürdürmesi, Trabzonspor'un her şeyi olan Yattara'nın ikinci yarıda sahadaki yerini almasıyla da sona ermedi.
İkinci lig klasman grubunda mücadele edecek Adana Demirspor, tribünlerden hiç ara verilmeyen destekle, tüm hatlarıyla iyi bir futbol ortaya koyduğu maç, Trabzonspor'un bulunduğu, ama hedefe varamayacağı tek kulvar kalan kupada da hüsrana uğramasıyla sona erdi.
Kaf dağının ardında bile hayâl kalmadı..
Kim ne derse desin?
Bu Trabzonspor, sevene de, sevmeyene de acı veriyor.

Yazarın Diğer Yazıları