Trabzon basını İmamoğlu'nun zaferini böyle gördü

Trabzon basını İmamoğlu'nun zaferini böyle gördü
Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı seçilmesi, Trabzon basınında da geniş yankı uyandırdı. Trabzon basını, AKP'li isimlerin İmamoğlu'na "Yunan" ve "Pontuslu" demesine gönderme yaparak İmamoğlu'nun Trabzonluluğuna vurgu yaptı.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

Tekrarlanan İstanbul seçiminin kampanya sürecine damgasını vuran olaylardan biri de, AKP'li isimlerin Ekrem İmamoğlu hakkında yaptığı "Yunan" ve "Pontus" ithamları olmuştu. Bu kampanyaya, AKP Genel Başkanı Erdoğan'da katılmış ve Ekrem İmamoğlu'nu kastederek, "İstanbul'u Konstantinapol olarak görmek isteyenler var" demişti. 

Ekrem İmamoğlu'na Trabzonlu olması üzerinden yapılan bu yakıştırmalar ise, başta Trabzonlular olmak üzere kamuoyunda büyük tepki toplamıştı. Ekrem İmamoğlu ve Trabzon halkına yönelik ‘Pontus’ imasında ilk bulunan ise, AKP'li Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu olmuş ve hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Trabzon basını ise hemşehrileri Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesine geniş yer verirken, İmamoğlu'nun Trabzonluluğuna da vurgu yaptı.

İşte bugünkü Trabzon gazeteleri:

Karadeniz Gazetesi: "Milli İrade Kazandı. Kazanmaya Devam Edecek"

tr1.jpg

 

Taka Gazetesi: "İstanbul'a Trabzonlu Başkan"

tr2.jpg

 

Kuzey Ekspres Gazetesi: "O Artık Başkan"

tr3.jpg

Karadeniz'de Son Nokta Gazetesi: "Mazabata Milleten!"

tr4.jpg

 

Karadeniz'den Günebakış: "Trabzonlu Ekrem İmamoğlu ipi göğüsledi"

65286299_851755565181168_12690047811715072_n.png