Trabzon horonunu Konya havası bozabilir mi?

Halk arasında; "Zurnanın zırt dediği yer" olarak denir ya; hah işte 13 Şubat 2022 Pazar günü saat 19.00''da oynanacak olan Trabzonspor-Konyaspor maçı 2021-2022 sezonunu zirvede tamamlama ihtimali en yüksek olan takımı belirleyecek. Tabii Trabzonspor kazanır ise…

Sezonun geride kalan 24 haftasını 57 puan ile zirvede bırakan Trabzonspor''un ensesinde denemeyecek olsa bile en yakınındaki rakibi bir maç eksiği ile 48 puanı olan Konyaspor.

Bu tablo ile pazar günü karşı karşıya gelecek ekiplerden Trabzonspor kazandığı takdirde ikinci sıradaki Konyaspor ile 9 puanlık farkı garantiye almış, 12 olması için de Başakşehir''in rakibini yenmesini beklemiş olacak.

Yani zurna Trabzonspor için artık daha belirgin olarak ötmeye başlayacak.

Şayet Konyaspor, Trabzonspor''u yener, ardından da İstanbul''da Başakşehir''den 3 puan alır ise aradaki fark 3 puana kadar inmiş, bir başka tarif ile adeta geride kalan 13 hafta sezonun yeniden başlaması gibi bir hâl alacaktır.

Trabzon horonu ve Konya havası üzerinden tarif eylemek gerekirse, horondaki kemençe sesine, havanın davul-zurna gümbürtüsü karışacaktır.

*

Hatırlatacak olur isek, "Trabzonspor için üst üste oynanacak olan içerideki Kasımpaşa ve Konyaspor, dışarıdaki Alanyaspor maçları galibiyetler halinde nerede ise kesinleşmiş erken şampiyonluk anlamına gelecektir" demiştik.

Zar-zor oldu ama Kasımpaşa maçı 1-0 da olsa geçildi. Giresunspor karşısındakinin aksine maça rakibinin üzerine çullanarak başlayan bordo-mavililer, yenmek için olmasa bile en azından yenilmemek için sahaya çıkan Kasımpaşa karşısında Visca ile golü erken bularak işi bitirdi. Hücumda son hareketlerde basit hatalar yaptı, rakibin bir topu da direkten döndü, ama yine de kazanmayı bildi.

Konyaspor karşısında takımın koordinatörü Hamsik''in de dönmesi ile Trabzonspor''un hemen arkasındaki Konyaspor''u mağlup etmede Kasımpaşa maçındaki kadar zorlanacağı kanaatinde değilim. Çünkü Kasımpaşa''nın "hiç değilse bir puan" hedefi vardı. Erken gol yemesine rağmen yine, "Bir tane daha yemez, nasıl olsa bir tane atar, yine üzerine yatarım" hesapları akıllarında idi.

Ancak Konyaspor''un bu tablo içinde beraberlik gibi bir hedefi olamaz, olmayacaktır da. Hatta beraberlik Trabzonspor için bile artı sayılabilecek bir konumdadır. Bu durumda liderin üzerine çullanmaya çalışacak Konyaspor karşısında Nwakeame, Bakasetas, Visca, Abdulkadir, Hamsik, Cornelius gibi birinci derecede etkili ayakları daha rahat hareket edecek alanlar bulacaktır. Olağanüstü bir şanssızlık ve beceriksizlik olmaması halinde bu ayakların 2-3 golü Trabzonspor hanesine yazdırması normal sayılmalıdır.

Konyaspor karşısında alınacak galibiyetin ardından Alanyaspor deplasmanına Trabzonspor "işi büyük ölçüde tamamlamak" için çıkacaktır. Tamamlayacak sonuç da güçlü Alanyaspor''a rağmen Trabzonspor''a yakındır.

Yazarın Diğer Yazıları