Trabzon’da 7 kardeşin uzaktan eğitim çilesi. İşte, Türkiye gerçeğini ortaya çıkaran fotoğraf

Trabzon’da 7 kardeşin uzaktan eğitim çilesi. İşte, Türkiye gerçeğini ortaya çıkaran fotoğraf
Trabzon’un Tonya ilçesinde yaşayan 7 kardeş, tablet ya da bilgisayarları olmadığı için uzaktan eğitime erişmek için sadece 1 telefon kullanabiliyor, Yaşları 7 ila 17 arasında değişen 7 kardeş, bir yandan dersleri anlamaya çalışırken, diğer yandan ise birbirlerine yardımcı olmaya çalışıyor.

Trabzon’un Tonya ilçesinde Aydın ailesinin yaşları 7 ile 17 arasında değişen 7 çocuğu, corona virüs salgını nedeniyle okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesiyle evde uzaktan eğitim görüyor. Bilgisayar ve tabletleri olmayan bir tek cep telefonu ile dersleri takip etmeye çalışan, avukat, öğretmen, doktor ve hemşire olma hayali kuran kardeşler, çalışma azmiyle de örnek oluyor.

uu700bsy0-goggp7m4ztq.jpg

Tonya ilçesi Kalemli Mahallesi’nde yaşayan Havva (42) ve Beytullah Aydın (44) çiftinin yaşları 7 ile 17 arasında değişen Esin, Edanur, Semanur, Emine, Ayşenur, Fatıma ve Abdulkadir adlı çocukları korona virüs salgını nedeniyle okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesi ile birlikte evden dersleri takip ediyor.

n3rfxd99fk-ck1zvyrsutq.jpg

Bilgisayar ve tabletleri olmayan kardeşler, babalarının cep telefonu ile değişmeli olarak Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) bağlanıyor. Avukat, öğretmen, doktor ve hemşire olma hayali kuran kardeşler, çalışma azimleriyle örnek oluyor.

UZAKTAN EĞİTİM İÇİN SADECE 1 TELEFONLARI VAR

Eşinin inşaatlarda çalıştığını, bilgisayar ve tablet almak için maddi durumlarının olmadığını anlatan Havva Aydın, "9 çocuğum var. 7'si okula gidiyor. Koronavirüsten dolayı okullar kapandığı için çocuklarımın eğitimi durdu. Elimde sadece bir tane telefon var, bir telefon hepsine yetmediği için eğitimlerini aksatıyorlar. Tabletleri olsa daha iyi eğitim alırlar" dedi.

j527uu4ugeij8y8fqd3opq.jpg

Esin Aydın ise 12'nci sınıf öğrencisi olduğunu belirterek "Corona virüsten dolayı okula gidemediğimiz için canlı derslere girmek zorundayız. Tek bir telefon var ve 7 kardeş olduğumuz için zor oluyor. Okuyup vatana faydalı olmak istiyoruz. Köy hayatından kurtulup kendi ayaklarımızın üzerinde durmak istiyoruz” dedi.

cwwdpevchk2ww6wet5ypma.jpg

"OKUMAK İSTİYORUZ"

Kardeşlerinin de derslerinden geri kalmaması için onlara ders çalıştıran Edanur Aydın da, “Biz okumak istiyoruz, okumaya çalışıyoruz. İmkânımız olduğu sürece de kardeşlerimize ders anlatmaya çalışıyoruz. Evde ne kadar imkân varsa öyle çalışıyoruz. Okuyup kendimizi kurtarmamız lazım biz de elimizden geldiğince imkânımız olduğunca okumaya çalışıyoruz" diye konuştu.

f7nuqcx7t0upnm9flzzyiq-1.jpg