Korkunç gerçek gün ağarınca ortaya çıktı: Kadınlar ölümden böyle kaçtı

Korkunç gerçek gün ağarınca ortaya çıktı: Kadınlar ölümden böyle kaçtı
Trabzon'un Of ilçesinde şiddetli yağışta meydana gelen heyelan anı cep telefonu kamerası tarafından anbean görüntülendi.

Heyelanın yaşandığı ana ait görüntüde; tarım arazisi kenarında duran bir kişinin cep telefonuyla kayıt sırasında vatandaşları "çabuk gelin akıyor, ırmak gitti, ana burada durma, haydi, uzaklaşın" diye bağırarak uyardığı duyuluyor.

150820200936014244988.jpg

Trabzon'un Of ilçesinde meydana gelen heyelanda kapanan dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'e giden çift yönlü yolun tek şeridinde, Karayolları ekipleri, iş makineleri eşliğinde yol açma çalışması sürdürülüyor. Of-Çaykara Karayolu Dumlusu mevkisinde ulaşım, tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

screenshot-4.jpg

sel-011.jpg

HASAR, GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Yağışın etkisini yitirdiği Of ilçesinde sel ve heyelanların neden olduğu hasar ise gün ağarınca ortaya çıktı. Pek çok tarım arazisi ve bazı ev ve iş yerlerinde oluşan hasarın boyutu, havadan da görüntülendi. İlçede kapalı mahalle yollarının ulaşıma açılması için belediye, DSİ ve Karayolları ekipleri de çalışma yürütüyor. Sel ve heyelanlarla ilgili hasar tespit çalışmaları da başlatıldı.

HAZIR BETON TESİSİNDE HEYELAN ANI KAMERADA

Trabzon'da Of-Çaykara karayolu Dumlusu mevkisindeki hazır beton döküm tesisi çevresinde meydana gelen heyelan anı, şantiye çalışanınca cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Heyelanda, yamaçta bulunan 2 katlı boş evin toprakla birlikte şantiye alanına sürüklendiği görüldü. Görüntüde; toprak kayma anı sırasında, kayıt yapan kişinin, 'Beton santralimiz gitti, eyvah eyvah, arabaları alın oradan' diye bağırarak uyardığı duyuluyor.