İYİ Parti lideri Akşener, Trabzon'da "Cumhurbaşkanı Meral Akşener" sloganları

İYİ Parti lideri Akşener, Trabzon'da "Cumhurbaşkanı Meral Akşener" sloganları
"Memleket Gezileri" kapsamında yurdun dört bir yanını il il, ilçe ilçe gezen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener vatandaşların sorunlarını yerinde dinliyor.

Ocak 2020''den beri vatandaşların sorunlarını dinleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener''in 54''üncü durağı Artvin oldu. Akşener, Artvin''in Borçktıa ilçesinde esnaf ziyaret eden Akşener beyaz eşya dükkanında esnafın durumunu sordu.

Akşener, "Biz esnaftan çok şey öğrendik. Pandemiyi birlikte yaşadık. İşleriniz ne durumda?" diye sordu. Esnaf ise karşılık olarak, "Ülkenin genel olarak ekonomisi kötü. En büyük problem güvensizlik. Bugün insanların çuvalla parası olsa bankaya yatırmaya çekiniyorlar. Şahsi olarak konuşmuyorum ancak ülke olarak ekonomik açıdan kötü bir durumdayız. Bizim sattığımız dikiş makinası markasını bütün zincir marketler satıyor. Bu durum bizleri kötü etkiliyor." dedi. Akşener''in "Siftah yaptınız mı?" sorusuna  beyaz eşya esnafı "hayır yapmadım" karşılığını verdi. 

İYİ Parti Lideri Meral Akşener Artvin''e gitmek üzere geldiği Trabzon havaalanında horonla karşılandı. Akşener, Cumhurbaşkanı Meral Akşener ve Gençliğin umudu Meral Akşener sloganlarıyla karşılandı. Sloganların ardından Meral Akşener, gençlerle tek tek tokalaştı. 

İYİ Parti Lideri Akşener''e İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Türk Dünyası Politikaları Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Sosyal Politikalar Başkanı Ünzile Yüksel, Gençlik Politikaları Başkanı Berna Sukas, Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral, İYİ Parti Erzurum milletvekili Naci Cinisli, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, GİK üyeleri Erdal Sarı Zeybek, Rıdvan Uz ve partililer eşlik etti. 

Akşener, ziyareti sırasında Fındıklı''da bir vatandaşın cenazesi olduğunu görünce, cenazeye katıldı. Arhavi ilçesinde CHP Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu''nun ziyaret eden Akşener, Arhavi''ye tekrar geleceğini söyleyerek, ziyaretini kısa tuttu. Daha sonra Borçka''ya geçen Akşener''in buradaki ziyaretine CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve Borçka Belediye Başkanı da katıldı. 

Artvin''in Borçka ilçesinde esnaf ile buluşan Akşener, partisinin propoganda yapmadığını sadece esnafın derdini dinlemeye geldiğini belirterek, "Parti propagandası yapmıyorum. Elbette seçim zamanı bizim arkadaşlarımızda sizlerden oy istemeye gelecekler. Oylarınıza talibiz. İşleriniz nasıl?" dedi. 

Optik malzemeleri satan dükkan sahibi bir esnaf Akşener''e, "Şuan burada bir doktorumuz bulunmuyor. Pandemide doktorlar yarım kademeli çalışıyorlar. Çünkü doktorlar da pandemiden etkilendi. İlçemiz d sınıfı olduğu için doktorumuz yok. Önceden bölge hastanesi konumundaydı şuanda değil. Göz doktoru talebimiz var. biz hizmet etmek istiyoruz ama baltalanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Akşener''in elektrik faturalarınız ne durumda diye sorunca esnaf şu karşılığı verdi:

"Evimize 600 lira elektrik faturası geliyor. Borçka''da zincir marketler çok fazla ve biz esnaf olarak bundan şikayetçiyiz. Geçtiğimiz sene 300 liraya aldığım ürünü bugün 968 liraya alıyorum. Ömrümüzde başımıza böyle bir şey gelmedi. Eskiden yılbaşında zam olurdu bu sene üç adet liste elimize geldi. Gelen hastaya biz gelen zammı yansıtamıyoruz. Devlet bir gözlükte 37 lira ödüyor." 

Araç ve ev sigortası ile uğraşan sigortacı ise Akşener''e, şunları söyledi:

"İnsanlar mümkün oldukça araçlarını dışarı çıkarmamaya çalışıyorlar. Vatandaşlar yakıt dahi koyamıyoruz sigorta yaptırmayalım diyorlar. Her sektörde olduğu gibi bizde çok etkilendik. Hayat gerçekten çok zor." 

Akşener, "tabletiniz var mı?" diye sorunca ise esnaf, "Evde bir adet tabletimiz bulunmakta. Biz şanslı olanlardanız" karşılığını verdi. 

Çanta satan bir esnaf ise ziyaret sırasında Akşener''e, "Potansiyelimiz Borçka olduğu halde iş seviyemiz düştü. Bütün esnaf kan ağladı. Herkes krediye yüklendi. Alınan krediler bütün esnafları mahvetti. Esnaf gizli saklı kredilere başvurdu.  Bizler bir maaşla geçinemiyoruz" karşılığını verdi. 

Beyaz eşya satan bir dükkanda ise Akşener, " Biz esnaftan çok şey öğrendik. Pandemiyi birlikte yaşadık. İşleriniz ne durumda?" diye sordu. Esnaf ise karşılık olarak, "Ülkenin genel olarak ekonomisi kötü. En büyük problem güvensizlik. Bugün insanların çuvalla parası olsa bankaya yatırmaya çekiniyorlar. Şahsi olarak konuşmuyorum ancak ülke olarak ekonomik açıdan kötü bir durumdayız. Bizim sattığımız dikiş makinası markasını bütün zincir marketler satıyor. Bu durum bizleri kötü etkiliyor."  Akşener''in "Siftah yaptınız mı?" sorusuna  beyaz eşya esnafı "hayır yapmadım" karşılığını verdi. 

 

İlgili Haberler