Trabzonspor beni yanıltmıyor!

Ne Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun; sosyal medyadaki hırsız karikatürlü, "lafın tamamı anlayabilecek olana denir" misali gönderisi!

Ne Genel Sekreter Ömer Sağıroğlu'nun; "Sörloth'a yapılan penaltı görülmesine rağmen verilmemiştir" deyişi!

Ne teknik direktör Ünal Karaman'ın; "Bazen bizim gördüğümüzle maçı yönetenlerin veya VAR odasındakilerin görüşleri örtüşmeyebilir" ifadesi!

Bunların hiç biri Trabzonspor'un, Göztepe karşısında çok ama çok kötü oynadığı, dahası tek bir futbolcunun bile kendisinden beklenen futbolu ortaya koyamadığı gerçeğini ortadan kaldırmaz, gözümüzle ile şahitlik ettiğimiz 90 artı 4 dakikadaki berbatlığın üzerini örtemez!

Takip edenler hatırlarlar!

Trabzonspor'un her oynadığı maçtan önce tahminimizi "söz uçar yazı kalır" diyerek satırlara dökerken, "Bu takımın kendi sahasında veya deplasmandaki her maçının futboldaki 3 sonuçla (galibiyet-beraberlik-mağlubiyet) tamamlanma ihtimali yüzde 33'dür" iddiasını çokça tekrarlayıp durduk. Halâ da duruyoruz. Halâ da aynı düşüncedeyim.

Son örneği de Göztepe karşısında alınan tek gollü mağlubiyet oldu.

***

Sorarım size; "Trabzonspor, Göztepe'yi yenebilmek için futbol adına gerekli olan organizasyonlardan hangisini icra etmiştir?"

Ya da; "Hangi futbolcu veya futbolcular takım arkadaşlarındaki kötü gidişatı bertaraf eyleme adına ekstra bir performans ortaya koymuştur?"

Sosa'ından Sörloth'una, Hüseyin'in de Yusuf'una kadar 94 dakikada görev alıp da, bırakın galip gelmeyi, beraberliği bile elde edebilmek için arkadaşlarından "bir tık" üzerine çıkmıştır?

Tek bir kişi dahi yoktur! Kenar yönetimi de buna dahil olmak üzere.

***

O nedenle, Önazi, Ekuban, Obi Mikel, Sturridge ve Abdulkadirlerin yokluğunda Trabzonspor'un bu kadrosundan kimse olağanüstü bir başarı, hele hele şampiyonluk gibi hayali beklemesin. Süper Lig'in tepesindekilerin de çok puan kayıp ettikleri bir süreçte zirveye yakın yerlerde dolaşmasını da başarı saysınlar.

Haaa; sezonun ilk yarısını tepede bitirecek takımdan 3-4 puan geride tamamlayıp da, ikinci yarı için sakatlardan başta Abdulkadir Ömür olmak üzere enaz 3'ünün görevlendirme şansını yakalar ise sezonu şampiyon olarak tamamlanma ihtimalinin de hatırı sayılır oranda olabileceğini de bende iddia edebilirim.

Ama dediğim gibi; önce sakatlar düzelecek, sonra her maçta en az 2-3 futbolcu kendilerinden beklenenin üzerinde bir performans ortaya koyacaklar.

Aksi takdirde, "görünen köy kılavuz istemez" hesabıyla Trabzonspor'un 2019-2020 sezonu tamamlandığına 4 veya 5'inci sırada olacağını söylemek için kahin olmaya gerek yoktur!

 

Yazarın Diğer Yazıları