Trabzonspor Cornelius için Parma ile anlaştı

Trabzonspor Cornelius için Parma ile anlaştı
Transfer döneminin hızlı takımlarında Trabzonspor, Andreas Cornelius'un transferi için Parma ile 5 milyon euro karşılığında anlaşmaya vardı.

Tam 5 milyon euro

Hürriyet’te yer alan haberine göre, transfer çalışmalarına sezon bitmeden başlayan ve kadrosunu Hamsik, Bruno Peres, Koita, Gervinho ve son olarak İsmail Köybaşı ile güçlendiren Trabzonspor, forvet transferinde de son aşamaya geldi.

İtalyan gazeteci Nicolo Schira''ya göre Trabzonspor, Andreas Cornelius için Parma ile 5 milyon euro karşılığında anlaşma sağladı. Şu an tatilde olan Danimarkalı golcü ise teklifi değerlendirmek için süre istedi. Cornelius transferinin kısa süre içerisinde netleşmesi bekleniyor.

ANDREAS CORNELİUS KİMDİR?

16 Mart 1993 Kopenhag Danimarka doğumlu olan Andreas Cornelius forvet olarak görev yapıyor ve aynı zamanda Danimarka Milli Takımı''nda forma giyiyor. Sol ayağını kullanan Cornelius 2010 yılında Kopenhag takımının alt yapısında futbola başladı. Golcü futbolcu daha sonra 2013 yılında 8.7 milyon Euro bedelle Cardiff''e transfer oldu.

Cardiff''de çok fazla forma şansı bulamayan Andreas Cornelius sadece 1 yıl sonra eski takımı Kopenhag''a 3.5 milyon Euro transfer bedeliyle geri döndü.

PARMA BONSERVİSİNE 8.4 MİLYON EURO ÖDEDİ

3 sezon daha Kopenhag forması giyen Danimarkalı golcü bu kez 2017''de İtalya Serie A ekibi Atalanta''ya 6 milyon Euro bedelle transfer oldu. Atalanta sırasıyla oyuncuyu Bordeaux, ve 2 sezon Parma''ya kiraladı.

İtalyan ekibi, kiralık olarak kadrosunda bulunan Danimarkalı golcünün zorunlu satın alma opsiyonunu geçtiğimiz günlerde kullandı. 8.5 milyon Euro''yu Atalanta''ya ödeyen Parma, Serie B''ye düştüğü ve maaşı yüksek olduğu için 28 yaşındaki santrforu elden çıkarmak istiyor.

Kariyerinde 306 maça çıkan Danimarkalı golcü 84 gol atmayı başardı. Ayrıca Danimarka Milli Takım formasını 34 kez giyen Cornelius 10 kez fileleri havalandırdı.

İlgili Haberler