Trabzonspor Empoli'ye neden kaybetti

Trabzonspor Empoli'ye neden kaybetti

Bordo mavililerin sezon başı hazırlıkları belli ki takımı çok yormuş. Yetmedi bir bitkinlik yaratmış olmalı ki teknik direktör Avcı kampı erken bitirmeye karar verdi. Torino maçındaki seyirci izdihamı sıkıntı yaratmış olmalı. Bu yüzden Empoli maçını seyircisiz oynama kararı aldılar. Avcı Trabzonspor’u iyi tanımıyor. Avrupa’da en çok çılgın taraftarı olan takım Trabzonspor''dur. Taraftarı bırakın bir günü iki gün öncesinden gelip maçın oynanacağı yere kamp kurar ve o müsabakayı izler. Onunla mutlu olur. Trabzonspor’un seyircili her hazırlık maçında mutlaka atraksiyon yaşanır.  Taraftar yüz bulsun futbolcu evine yemeğe götürür.

Avcı’nın Empoli karşısına “ortaya karışık!” bir kadro sürdü. İnandıklarını yormadan dinlendirip yanına çekerken beklenti içinde olduklarını sahaya sürdü. Avcı, Kouassi, Eren Elmalı, Yusuf Erdoğan ve Doğucan Haspolat’tan bir vites büyük güçlü oyun bekliyor. Yenilerin takviyesini takım üzerinden hissetmek istiyor. Doğal olarak süper kupayı alan bir takımla lige başlamak amacında. Hazırlık maçlarında bunun provasını yaptı. 

Trabzonspor geçen sezonki gücünden çok geride. Yeni transferler sanki var olan gücü aşağı çekmiş gibi görünüyor. Bu düşünceyi şu aşamada kullanmak yerinde olmasa da dillendirmek lazım. Avcı’nın dile getirdiği gibi bireysel hatalar yine devam ediyor. 14. dakikada yediği gol çok güzel bir örnek. Kullanılan kornerde adam paylaşımı göstermelik, Uğurcan çıkıp alacağı topa baktı. Top filelere gitti. Orta sahada bu tür bireysel hataları Kouassi ve Yusuf Erdoğan sıkça yaptı. İlk yarı İtalyan takımının 1-0 üstünlüğü ile sona erdi..

İkinci yarıya Trabzonspor daha iyi başladı. Topun kendisinde kalması için daha çok pas yapıp rakibi koşturma çabası içindeydi. Avcı’nın güven bağladığı dağlara kar yağmış! Siopis sadece eli kolu ile oynuyor. Abdülkadir Ömür klasına yakışır iz bırakan bir hareket yapmadı. Berat Özdemir lastikleri kabak otomobil gibi yerinde patinaj ediyor! Bordo mavililerin bu gayreti sonuç vermedi. Trabzonspor ikinci İtalya takımına da kaybetti. Empoli maçı 1-0 bitirdi.

İki hazırlık kampı, 4 hazırlık maçı. Yeniler ve eskiler sahne aldı. Yeniler şampiyon takımda oynadığının farkında değil. Eskiler şampiyonluk primini bekleyen futbolcular gibi!  Şampiyon takım başta hocası Avcı olmak üzere, yönetimini ve taraftarını düşündürüyor. İnşallah herkes kendi adına ders alır.

İkinci yarıya Trabzonspor etkili  başladı. Topun kendisinde kalması için daha çok pas yapıp rakibi koşturma çabası içindeydi. Avcı’nın güven bağladığı dağlara kar yağmış! Siopis sadece eli kolu ile oynuyor. Abdülkadir Ömür klasına yakışır iz bırakan bir hareket yapmadı. Berat Özdemir lastikleri kabak otomobil gibi yerinde patinaj yapıyor! Bütün bu nedenlerden ötürü Bordo mavililerin çabası sonuç vermedi. Trabzonspor ikinci İtalya takımına da kaybetti. Empoli maçı 1-0 bitirdi.
İki hazırlık kampı, 4 hazırlık maçı. Yeniler ve eskiler sahne aldı. Yeniler şampiyon takımda oynadığının farkında değil. Eskiler şampiyonluğun verdiği abartılı özgüvenin etkisiyle rehavete kapılmış. Ortada bir gerçek var; Şampiyon takım başta hocası Avcı olmak üzere, yönetimini ve taraftarını düşündürüyor. İnşallah herkes kendi adına ders alır..

Yazarın Diğer Yazıları