Trabzonspor ve Konyaspor arasında nefes kesen maç

Trabzonspor ve Konyaspor arasında nefes kesen maç
Süper Lig'in 20. haftasında Trabzonspor ile İttifak Holding Konyaspor karşı karşıya geldi. Zorlu mücadeleyi Trabzonspor, Nwakaeme'nin 21, Flavio'nun 56 ve Djaniny'nin 60'ncı dakikalarda attığı gol ile 3-1 kazandı. Trabzonspor bu sonuçla lider Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 8'e indirdi. Konyaspor ise 22 puanla 14. sırada kaldı.

Süper Lig'de 20. haftanın önemli mücadelelerinden biri de Trabzonspor ile Konyaspor arasında oynandı. Maçın başından sonuna kadar keyifli geçen mücadeleyi Fırtına 3 golle kazanmasını bildi. Trabzonspor için puan kaybının telafisi olmayan maçta bordo mavililerin sayıları 21 Nwakaeme, 56 Flavio ve 60 Djaniny'den geldi. Konyaspor aradığı golü 87'nci dakikada Shengelia ile buldu ancak kalan sürede baş gol olmayınca Trabzonspor sahadan 3-1 galip ayrılmasını bildi. 

Trabzonspor 23 Ocak'ta deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Konyaspor ise 24 Ocak'ta Antalyaspor'u konuk edecek. 

İKİ TAKIMIN 11'LERİ:

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır, Serkan, Edgar Ie, Vitor Hugo, Marlon, Abdulkadir Parmak, Baker, Ekuban, Abdülkadir Ömür, Nwakaeme, Djaniny

KONYASPOR: Sehic, Skubic, Jevtovic, Abdülkerim, Ömer Ali, Oğuz Kağan, Diomande, Shengelia, Hadziahmetovic, Cikalleshi, Kravets

MAÇTAN NOTLAR:

1' Günün kapanış maçında ilk düdük geldi.

2' Konyaspor maçın başında çok net bir pozisyon kaçırdı. Barış'ın sol taraftan kale içine yaptığı ortaya kafa vuran Cikalleshi, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturamadı. 

10' Konyaspor, bir kez daha Trabzonspor kalesine etkili geldi. Cikalleshi'nin yaptığı sert vuruş, Uğurcan'dan döndü. 

20210119-2-46450470-61739905-web.jpg

11' Skubic sağ kanattan içeri çevirdi, yakın mesafeden Hadziahmetovic'in vuruşu kötü top farklı şekilde dışarı çıktı.

12' Abdülkadir Parmak'ın serbest vuruşun kullanılması sonucu aldığı pasta uzaktan yaptığı vuruş Konyaspor savunmasından geri döndü. 

20210119-2-46450470-61739900-web.jpg

(Abdülkadir Ömür yaşadığı sakatlık sonucunda hastaneye kaldırıldı)

16' TRABZONSPOR ÇOK NET KAÇIRDI: Ekuban, Konyasporlu futbolcuları çalımlayarak ceza sahasına girdikten sonra pasını Nwakaeme'ye aktardı. Nwakaeme, kendisine gelen topu çok şık bir şekilde Konyaspor kalesine gönderdi ancak meşi yuvarlak falso alarak dışarı çıktı. 

18' Ahmet Çalık, Nwakaeme ile Djaniny arasındaki pas akışını keserek, kalesinde daha fazla tehlike olmasının önüne geçiyor. 

20210119-2-46450470-61739904-web.jpg

21' GOL: Trabzonspor harika paslaşıyor. Abdülkadir Ömür, ceza sahası içerisindeki Ekuban'ı çok iyi gördü. Ekuban da hemen Konyaspor kalesi önünde Nwakaeme'yi.. Nwakaeme'ye topa dokunmak kaldı. 

23' SARI KART: Trabzonspor hızlı çıktı. Abdülkadir Ömür hızla Konyaspor kalesine ilerlerken Ahmet Çalık'ın müdahalesi ile yerde kaldı. Bitigen kartına başvuruyor. 

31' Abdulkadir savunma arkasına hareketlenen Djaniny'i düşündü ancak Barış son anda ayak koyarak tehlikenin büyümesini önledi.

20210119-2-46450470-61739903-web.jpg

34' BİTİGEN KARTINI ÇIKARDI: Konyaspor'da Cikalleshi yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

39' Hadziahmetovic, ceza sahası dışından çok sert vurdu. Top, Trabzonspor'un kalesinin yanından dışarı gitti. 

40' Vitor Hugo ve Djaniny ikili paslarla Konyaspor ceza sahasına girmeye çalıştı. Konyaspor Abdülkerim araya girdi. 

42' EKUBAN YERDE KALIYOR: Hakem maçı durdurdu. 

trabzonspor-ittifak-holding-konyaspor-fotograflar-5572-dhaphoto11.jpg

45' Trabzonspor, serbest vuruş kullandı. Konyaspor topu uzaklaştırmayı başardı. 

46' Nwakaeme Konyaspor'un sol tarafından topu ceza sahasına gönderdi ancak dışarı gitti. 

45' MAÇTA İKİNCİ YARI OYNANIYOR----------

47' Trabzonsporlu Djaniny ve Ahmet Çalık kafa vuruşuna çıktı. Djaniny yerde kaldı. Oyun serbest vuruş ile devam ediyor.  

50' Trabzonspor'da Baker şık paslarla Konyaspor kalesine gitmeye çalışıyor, savunmadan müdahale geldi. 

52' Bytyqi sol taraftan yaptığı ortaya kafa vuran Kravets, takımının beraberlik şansını kaçırdı. 

53' Zymer Bytyqi, Trabzonspor'un sol kanadında yakaladığı pozisyonu gole çeviremedi. 

56' Nwakayeme'nin iyi pasında ceza sahasında topla buluşan Flavio, takımını 2-0 öne geçirdi. 

trabzonspor-ittifak-holding-konyaspor-fotograflar-5572-dhaphoto14.jpg

60' GOL: Trabzonspor, çok güzel paslarla Konyaspor ceza sahasına girdi. Nwakaeme, Ekuban ve Djaniny arasındaki paslaşmalar taraftarları heyecanlandırdı. İyi paslaşan üçlüde top en son Djaniny'in önünde kaldı. Djaniny, topu ustaca Konyaspor kalecisi Sehic'in yanından ağlara göndermeyi başardı: 3-0

63' Nwakaeme ceza sahası içerisinde topu aldıktan sonra top atacağı uygun arkadaşını arıyor. Nwakaeme topu Djaniny ile buluşturmayı başardı. Djaniny, sağ taraftan topu kale içerisine çevirmek isterken rakibine faul yaptı. 

67' Abdülkadir Parmak çok şık hareketlerle Konyaspor ceza sahasına gitmek istiyor. Rakiplerini teker teker geçti ancak Konyaspor yarı alanında topu ayağından aşınca kaybetti. 

72' Konyaspor savunması yeniden dengesiz yakalandı. Djaniny iyi aldığı topu kaybetti. 

73' BERAT ÖZDEMİR OYUNDA- ABDÜLKADİR PARMAK ÇIKIYOR

trabzonspor-ittifak-holding-konyaspor-fotograflar-5572-dhaphoto15.jpg

Trabzonspor, Berat Özdemir'i devam eden devre arası transfer döneminde kadrosuna kattı. 

75' UZAN ŞUT DIŞARI: Konyaspor'da sol taraftan Bytyqi'nin vuruşu Trabzonspor savunmasından sekerek Musa'nın önünde kaldı. Musa'nın gelişine gerçekleştirdiği vuruş Uğurcan'ın solundan dışarı çıktı. 

81' SERBEST VURUŞ: Konyaspor Bytyqi ile serbest vuruş kullanıyor. Konyasporlu futbolcular gol şansını iyi değerlendiremedi. 

85' Yusuf Sarı sağ kanattan topu çok iyi getirdi, hemen Konyaspor ceza sahası önünde sol taraftaki Marlon'a bıraktı. Marlon pas yerine kendi vurmayı tercih etti. Top az farkla dışarı gitti. 

87' GOL: Konyaspor maç başından bu yana aradığı golü Shengelia ile buldu. Shengelia sağ ayağı ile düzelttiği topu sol ayağı ile Trabzonspor kalesine gönderdi. Uğurcan'ın müdahalesi yeterli olmadı: 3-1