Trabzonspor sadece kaleci ile değil...

Trabzonspor'un bu hafta Başakşehir ile yapacağı maçta kaleyi kadrodaki yeri dördüncü sırada olan 18 yaşındaki Kağan Moradoğlu koruyacak. Uğurcan Çakır ve Erce ve Arda'nın sağlık problemi çıkması üzerine son haftaların en başarılı ekibi olması yanında, kalesinde de en en az golü gören bordo-mavililer için 3 direk arasında görev yapanın önemi çok büyük.
Hele hele, genelde çoğunlukla 1 farklı skorlarla kazanılan maçların büyük bölümündeki 3 puanın Uğurcan'ın kurtarışları ile elde edilmiş olunduğu göz önüne getirilir ise Trabzonspor için kalecinin ne demek olduğu daha iyi anlaşılır.
Ama "Her işin başı sağlık" olduğuna ve kurallarda ortada bulunduğuna göre, yapacak bir şey yok. Kaleyi alt yapı hocası Bilal Çetinkaya'nın "Soğukkanlı ve çok iyi refleksleri var" dediği, Milli takımın alt kategorilerinde de forma giymiş 18 yaşındaki genç Kağan Moradaoğlu'nun korumasından başka çaresi yok.
Bu durum, hemen hemen tüm maçlarda kalecisi Uğurcan'ın savunma anlamında en büyük güvence olarak gören Trabzonspor için handikap teşkil edecek mi? Ya da özellikle savunmanın göbeğindeki Vitor Hugo ile Edgar'ın bir gömlek daha fazla üst düzeyde oynamaları gerekecek mi?
***
Son haftalarda mağlubiyet üstüne mağlubiyet alarak küme düşme hattına kadar inen geçen sezonun şampiyonu Başakşehir'in Trabzonspor karşısında sahasında alacağı bir mağlubiyet büsbütün çıkmaza girmesine neden olacağı için, Aykut Kocaman'ın talebeleri bu müsabakayı can havliyle oynamak için varlarını yoklarını ortaya koyacaklar.
Kanaatim odur ki, sadece kaleyi genç Kağan'ın koruyacak olmasından dolayı değil, Başakşehir'in "son çare"hesabıyla yapacağı mücadele nedeniyle bu maç Trabzonspor için çok ama çok farklı olacak.
Futbol tarihi Kağan'ın eline geçirdiği fırsat pozisyonunda bir çok "yeni bir kaleci doğuyor" dedirtecek derecede çıkışlara çok sahne oldu. Ama Trabzonspor'a, Başakşehir karşısında sadece Kağan'ın Uğurcan'ı aratmayacak bir performans sergilemesi yetmeyecektir. Özellikle hucüm hattında Nwakaeme'nin de yokluğunda Ekuban, Djaniy ve Bakasetas'ın bir bir gömlek daha fazla performansla oynamalarını gerektirecektir. Hele hele, son Gaziantep FK maçında daha müsait pozisyondaki arkadaşlarına yapmadıkları asistleri, bu maçta telafi etmeleri de lazım gelecektir.

Yazarın Diğer Yazıları