Trabzonspor Teknik Direktörü Newton'tan Flavio açıklaması

Trabzonspor Teknik Direktörü Newton'tan Flavio açıklaması
Trabzonspor Teknik Direktörü Eddie Newton, 4 maçta 2 kırmızı kart gören Flavio hakkında açıklamalarda bulundu.

AA

Süper Lig’de geçtiğimiz sezonu iyi bir performans ile kapatan ancak şampiyonluk ipini göğüsleyemeyen Trabzonspor, bu sene işini şansa bırakmak istemiyor.

Bordo mavililerin teknik direktörü Newton da Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yeni sezon hakkında açıklamalarda bulundu.

Newton, ligde 4 haftalık dönemde 2 kırmızı kart  gören Flavio ile ilgili bir soruya da şu yanıtı verdi:

"Flavio gerçekten hiçbir yanlış şey yapmadı. Türkiye'ye gelmeden önce hiç kırmızı kart görmeyen bir oyuncudan bahsediyoruz. İlk kırmızı kart gördüğü Beşiktaş maçından sonra soyunma odasında ayağa kalkıp bütün arkadaşlarından özür diledi.

Bunu yapmasına belki gerek yoktu ama bu bile ne kadar doğru bir insan olduğunu, bu takıma ne kadar aidiyet duyduğunu gösteriyor. İkinci kırmızı kartta verilen kararın ne kadar yanlış olduğunu hepimiz biliyoruz. Orada artık Türk hakemlerini, burada işlerin nasıl yürüdüğünü, nasıl kararlar verildiğini anlayacak. Buna adapte olması gerekecek."

"HIZLI BİR TAKIM GÖRECEKSİN" 

Hızlı bir takım yaratacaklarını söyleyen Newton, “Herkes daha hızlı oynayan bir takım görecek, rakiplerimiz belki de bundan endişe etmeliler. Tabii bunlar o ulaşmayı beklediğimiz seviyeye ulaştığımızda olacak. Sezon boyunca çok maç oynayacağız ve rotasyon yapmamız gerekecek. Ben genç oyuncuları oynatmaktan korkan biri değilim. Onlara gerekli şansın verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Zamanı geldiğinde bu arkadaşlarımız gerekli zamanı buluyor. Kadromuzun, ligin gerekliliklerini düşündüğümüzde yeterli olduğunu düşünüyorum. Yeterli yeteneğimiz ve arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımızın sadece birlikte oynamaları ve bunu öğrenmeleri gerekiyor. Umuyorum sakatlık olmadan bu sene sezonu tamamlayabiliriz” dedi.