Trabzonspor yabancı emekliler ordusu gibi

Bir yanda, "50. Yılda Şampiyonluk" hesapları için borç batağındaki Trabzonspor'a son olarak yaklaşık 50 Milyon TL'ye mal olan Kucka'yı alan Başkan Muharrem Usta. Diğer yanda, futbola veda törenlerinin adresi Çin'de 33 yaşına giren Burak Yılmaz.

Ortada da Şampiyon Trabzonspor başlığı! Trabzon'da Trabzonspor ile yatıp, O'nun ile kalkan hangi gazete böyle bir sayfa hazırlar? Ya da böyle hazırlanmış bir sayfaya aklı başında, en kötü gerçeğin, en güzel yalandan iyi olduğunu bilen hangi Trabzonsporlu inanır?

Akıl alacak iş değil! Trabzon, Trabzonspor ile adeta futbolda Çin'e bağlı bir şehir haline getirilmiş gibi. Hani, 30'u aşanların büyük kısmı keseyi son bir kez daha doldurmak için Çin'e gidiyorlar ya! İşte bu pencereden baktığında Trabzon'un bir Çin kentinden hiç farkı yok.

***

İddiamıza gerekçe isterseniz, mevcut  kadrodan Durica'nın 36, Uğur'un 30, NDoye'nen 32, Pereria'nın 33, Olcay'ın 30, Medjani'nin 32, Rodallage'nin 33, Kucka'nın 30 yaşında olduğunu, Onur'in 29, Mas'ın 28 ile sınırda bulunduğunu hatırlatırız. 33 yaşında futbolu inişe geçmiş, bundan sonra yükselmesi de asla mümkün olmayan Burak'da geldi mi? Tamam.

Futbolun paralı askerler, yani yabancı emekliler ordusunu Trabzonspor kurmuş olacak.

Sanırsınız ki, bu futbolcular futbolda kalan son süresinde şampiyonluk görsünler diye, 2017-2018 sezonu için garanti alan Trabzonspor'a toplanmışlar!

Hem de, 1-2 sene sonra futbol hayatlarının tamamen kapanacağı apaçık ortada iken. Dahası, bazıları kendileri ile imzalanan 2-3 yıllık süreyi bile tamamlamadan Trabzon'dan ayrılacakları kesin iken...

***

Bu duruma ne denir? Bu tabloyu umut penceresinden bakarak yorumlamak mümkün mü? Ya da böyle bir politikanın, böylesi bir hesabın Trabzonspor'a şampiyonluğun yanına bile yaklaştıramayacağı ortada değil mi?

Öyle ise bu ununu elemiş, eleğini asmak üzere olanlar milyonlar serilerek neden alınıyorlar?

Eski Bakan, Eski Başkan, Eski futbolcu Faruk Nafiz Özak, geçtiğimiz hafta sonu Trabzonspor'un 6 şampiyonluğu kazandığı yıllarda aralıksız 7 yıl düzenlenen ve Bizim Neslin Uşakları tarafından 33 yıl üzerine tekrar organize edilen Altın Kolye Futbol Turnuvası'nda net bir cümle kullandı: "Trabzonspor menajerler ile bankalara çalışıyor."

Fazla söze, ya da yoruma gerek var mı?

Yazarın Diğer Yazıları