PFDK'nin Trabzonspor'a verdiği skandal ceza

PFDK'nin Trabzonspor'a verdiği skandal ceza

Bir de siyasiler tabi ki... Bakanlar ve AK Partili bazı milletvekilleri de "Bu şampiyonlukta bizim rolümüz çok büyük" dedirtmek için ellerinden geleni ardına koymadı.

Şimdi son olaya bakalım.

Trabzonspor-Antalyaspor maçı. Maçın son anları. Yüzlerce kişi sahanın içinde. Neymiş; hakemin maçı bitirdiğini sanmışlar. Hurraa herkes içeride, tam bir keşmekeş.

Antalyasporlu futbolcular da arada. Hatta Antalyaspor başkanı iki futbolcularının darbedildiğini de söyledi. Nuri Şahin, takımı soyunma odasına götürmek istedi; zor engel oldular. Antalyaspor başkanı, olayın büyümemesi için maçı tamamladıklarını da belirtti.

Neyse... Maç bitti; Trabzonspor şampiyon oldu.

Tribünde asılan bir pankart (Fenerbahçe''nin hedef alındığı) doğal olarak Fenerbahçelileri kızdırdı. Ali Koç da açıklama yaptı. Dedi ki;

"Bugün PFDK sevkleri var. O sevklerde yazılanlarda çok daha iyi anlayacaksınız nasıl korunduklarını. Acaba Antalyaspor''un bahsettiği darp, raporda olacak mı? Stadın kapasitesinden çok daha fazla seyircinin alınması, o raporda olacak mı? 3 Temmuz ruhuna dönmenin zamanı geldi. Çünkü bunlar meydanı boş buldu. Meydanın boş olmadığını gösterme zamanı geldi.

Haftalarca kapatılması gereken bir stadyumun bırakın kapatılmasının düşünülmesini gönüllerinde ne yatıyor biliyor musunuz, sahamız tahrip oldu, sondan 2. maçı İstanbul''da oynayalım. Bu cüreti de gösterecekler. Bir şampiyonluk için diğer camialar bu kadar tahrik edilmez. Onları koruyan koruma kalkanı, şu an her şeyden güçlü."

Ali Koç, televizyon görüntülerinin dikkate alınmayacağını da iddia etti.

Dediği oldu sahiden de... TFF cezaları açıkladı; Trabzonspor bu ağır olaylara, inanılmaz görüntülere rağmen para cezasıyla kurtardı. Disiplin Kurulu açıklamasında kararın raporlara göre alındığı belirtiliyor.

Peki arkadaş...

Bundan önce verilen pek çok kararda yayıncı kuruluştan görüntü istenmedi mi? İstendi. Şimdi neden istenmedi?

Nasıl oluyor da böyle bir olay para cezasıyla kapatılabiliyor?

Aynı olaylar başka takımların maçlarında olduğunda da aynı kararı verebilecek misiniz?

Ali Koç haklı çıksın diye mi bu kararı aldınız?

Bu nasıl bir skandaldır yahu?

Sezon içinde olanlara girmiyorum bile. Hakemlerin görevden el çektirilmesine, sonra dönmelerine, maçlardaki tutarsız kararlara hiç değinmiyorum.

Ama Trabzonspor şampiyon olmuş artık. Hala Ali Koç''un bahsettiği gibi kalkan olmaya ne gerek vardı?

Amacınız ne? Trabzonspor''un şampiyonluğuna gölge düşürmek mi?

Yazarın Diğer Yazıları