Trabzonspor'a İbrahim Usta...

15-16 Aralık’ta ertelenmesi için makul ve mantıklı hangi gerekçeler vardı?
Bunlar net olarak belli olmadığı için, akçeli işlerden, defter karışıklıklarına kadar her türlü rivayet ortalıkta halâ dolaşıp dururken, Trabzonspor’u yönettiklerini zannedenler, “Genel Kurul toplantısı 8-9 Şubat 2008’de yapılacak” diye karar alıyorlar.
Kamuoyuna hiçbir gerekçe sunulmadan...
Denilecek ki, “Erteleme için gerekçe göstermeyenler, yaparken neden sunsunlar ki?”
Aynen öyle...
Ama, Aralık’tan, Şubat’a kadar geçen yaklaşık 2 aylık bir süre var.
Bir şeylerin değişmiş olması lazım..
Özellikle de, Aralık kongresinde yönetime talip olanların Trabzonspor camiasına “Bunlar bu sıkıntıyı çözerler” anlamında tam bir inanç sunamadıkları bir gerçek...
Sadri Şener başkanlığında, “ortak oluşum” diye yola çıkanlar ve İbrahim Hacıosmanoğlu’nun kurtuluş anlamında bir reçete olamayacaklarını beyan edenlerin sayısı hiç de az değil di; aradan geçen sürede daha da arttı..
Hani derler ya, “Her işte bir hayır vardır” diye..
Trabzonspor kamuoyu için aradan geçen 2 aylık süre, Aralık’ta  “Ehveni şerler içinden seçim yapacağız” diyerek hayıflananların başka arayışları ile geçti.
Başkaları bulunabildi mi?
Hayır...
Bu işi layıkıyla yapabilecekler var mı?
Mutlaka...
Meselâ, İkinci ligde mücadele eden Arsinspor’un  başkanlığını da daha önce yapan, şimdinin TFF Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Usta...
Trabzonspor Başkanlığı için, gelecek üzerinden niyeti olduğunu bildiğimiz İbrahim Usta’nın, kulübün içinde bulunduğu olağanüstü şartları göz önüne alarak, kararını biraz öne çekmesini isteyenlerin sayısı hiç de az değil..
Trabzonspor delegelerinin, tam olarak kendilerini tatmin etmeyen mevcut adaylar yerine İbrahim Usta’nın başkanlığındaki hiçbir grup ve çıkar hesabı gözetilmeden oluşturulacak bir yönetime büyük çoğunlukla destek vereceklerini iddia etmek için kâhin olmaya gerek yok..
İbrahim Usta’nın adaylığı, Trabzonspor camiasında bölünmüşlüğü ortadan kaldırır.
İşin, birilerinin zorlamasıyla kabul edene,  ya da bir önceki yönetimde olduğu halde yarı yolda indiği için eksik olan birine verilmesini, yani yanlışı engeller.

Yazarın Diğer Yazıları