Trabzonspor'da ekonomik istikrar, sportif başarı…

Başkan Ahmet Ağaoğlu''ndan, yani birinci elden öğrendik ki, Trabzonspor''un borcu döviz cinsinden azalmış olsa da, Türk Lirası üzerinden artmıştır.

Ama denilecek ki, "Türkiye''de çok işler zaten Türk Lirası üzerinden değil de Dolar ve Euro ile yürütülüyor. Onun için sıkıntı eylemeye gerek yok!"

Onun için Başkan Ahmet Ağaoğlu''nun mali tabloları konu edinen son genel kuruldaki konuşmasında kendini haklı çıkarmak için yeri geldiğinde TL''yi, gelmediğinde ise döviz cinsini diline getirmesini bir anlamda normal kabul etmek gerekiyor.

Trabzonspor''un akçalı işlerinden söz edince, ister istemez bu işlerin ipini tutan, halk arasındaki söylemle "kasanın anahtarını elinde bulunduran" Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan''ın, "Ekonomik İstikrar ve Sportif Başarı" ikilemi ile ilgili son yaptığı açıklamalar dikkati çekici oluyor.

"Göreve geldiğimiz ilk dönem ekonomik olarak atacağımız adımların yanında sportif başarıyı da üst noktada tutmaya çalışacağımızı söylemiştik. Bunu da önemli oranda başardık. Her yıl yarışın içinde olduğumuz gibi iki kupayı da kazanmayı başardık."

diyen Ertuğrul Doğan''ın, "ekonomik istikrar öncelikli sportif başarı" tarifini Trabzonspor''un bu sürede yakalamış olmasındaki payı azımsanmayacak ölçüdedir.

Ancak, Trabzonspor''un geleceğe matuf ekonomik tablosunun güllük gülistanlık olması ihtimalinden söz eylemek zordur. Çünkü ortada dövizin ne zaman gaza basacağı, TL''nin de ne kadar değer kaybedeceği belli olmayan bir Türkiye ekonomisi mevcuttur.

Onun için Sayın Doğan''ın, her ne kadar sportif başarı ekonomiye müspet etki yapacak olsa da, başta transferler olmak üzere her alanda kulüp ekonomisi "kemer sıkma politikası" ile yönetmeyi sürdürmesi en doğrusudur.

Kendisi biliyordur ama "özellikle milyon Euro''lu transferlerde tek yanılgının bile yavaş yavaş yükselmeye başlayan itimat ortamını yerle bir edeceğini" asla ve asla unutmaması gerekiyor.

Ancak  kendisinin de ifadesi ile "Hocanın talepleri ile yapılan transferler" Trabzonspor''u şampiyonluk olarak planlanan hedefe vardırırsa, Ertuğrul Doğan''ın istikrar için üzerinde çalıştığı ekonomik tablo da fazlası ile iyileşecektir. Ama ya sportif başarı gelmez ise!

Gelir mi? Gelmez mi? Ya da gelecek mi?

Onun için yeni sezonun ilk 5-6 haftasını beklemek en doğrusu.

Yazarın Diğer Yazıları