Trabzonspor'da eksi-artı 4…

Hiç şüphesiz Trabzonspor'un son yıllarda en başarısız olduğu alanlardan biri, hatta ilk sırada olanı transferlerdeki isabetsizliği, dolayısı ile başarısızlığıdır.

Öyle bir başarısızlık ki "son yıllar" dediğimiz zaman diliminin 15-20 yılı kapsadığını belirtmez isek son dönemlerdekilere haksızlık etmiş oluruz!  

Tabii "istisnalar kaideyi bozmaz" diyerek başta Sorlöth olmak üzere 2-3 rağbet gören ismi de ayrı tutmak gerekir.

Ancak bunca isabetsizliğe ve bunun sonucu olarak da yaşanan milyonlarca avro kayıplara rağmen hala bu konuda "gelenin gideni aratması" yok mu?

Sanırım böylesi, yani bir öncekinin yaptığı hataların benzerlerini tekrarlayan yöneticiler Mehmet Akif'in;

"Tarihi tekerrür diye tarif ediyorlar,

Hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi?" sözünü hiç okumamışlar!

İşte ortadaki son gerçek, yerel bir gazetenin spor sayfasındaki manşetinde olduğu gibi:

"Ara transferde 4 futbolcu ile yollar ayrılacak."

Alt manşette ise bunların yerine tekrar alınacak 4 ayrı isim…

Gidecekler daha bu sezonun başında, yani 3 ay önce alınan Flavio, Plaza, Diabate, Samedo.

Gelecek 4 futbolcu için adı zikredilenlerin sayısı ise, Livaja, Olivera, Serdar Dursun, Umut Meraş, Zenckernagel başta olmak üzere bunun 3 katı kadar.

Anlatmak, dikkat çekmek istediğimiz nokta şu:

Gelenin gideni eleştirdiği konuların başında yanlış transferler ve bunlara saçılan milyonlar gelmesine rağmen, yaptıkları işler ise hemen hemen aynı benzerlikte.

İşte o zaman  gel de Ziya Paşa'nın; "Ayinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz" sözünü hatırlama bakayım.

Neyse ki bu seferki ara transferi yöneticiler değil de, "ben işimi başkasına bırakmam" diyecek kadar idealist olan teknik direktör Abdullah Avcı yapacak gibi görünüyor.

İnşallah gelecek 4 futbolcudan hiç biri gidenlerden tekini dahi hatırlatmaz.

Yeri gelmiş iken, Avcı'nın gelişi ile müzmin hastalığı olan gol yemeyi bir kenara koyarak üst üste 2 galibiyet ile kendine gelmeye başlayan Trabzonspor'da, futbolcuların kendilerine olan özgüveninin de artmaya başladığı görülüyor.

Abdullah Avcı'nın, yaş ortalaması 25 civarında olan futbolcuların eksiklerini algılama ve anlamada beklediğinin üzerinde aşama gördüğünü ifade ettiğini de belirtelim.

Ancak olumlu gelişmelerin birer ikişer devreye girmesi demek, Trabzonspor'un bu sezonki hedefinin şampiyonluk noktasına çıkması anlamına gelmemelidir. Camianın topyekün halinde sabır ile sebat ederek önümüzdeki sezonu beklemesi gerekir.

 

Yazarın Diğer Yazıları