Trabzonspor'da hesap: Geleceğin rekorları...

Bu sezon her kulvarda rekorlara imza atarak şampiyonluğa koşan Trabzonspor''da asıl hedef sanırım "Gelecekteki rekorları" oluşturmaktır.

Başta İstanbul''un 3 büyükleri olmak üzere Süper Lig''deki takımların hemen hemen hepsinden rekor üstüne rekor kırma adına dolaylı olarak da destek alan Trabzonspor''un bu hızı ve şansı devam ederse 2021-2022 Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu''nu her alanda ilk sırada tamamlayıp tarihe geçecektir.

Bu sezon için kendisi dışındakilere bile "O artık şampiyon" dedirten Trabzonspor''da Ahmet Ağaoğlu başkanlığındaki yönetimin çok öncesinden gelecek hesapları yaptığı da görülüyor.

Vitor Hugo, Hamsik, Bakesetas, Siopis, Nwaakame, Visca, Peres, Cornelius gibi yabancı ustaların safında Türk olarak yer alan Uğurcan, Abdulkadir, Dorukhan, Berat gibi ayaklara "geleceğin yıldızları" statüsünde yerlinin yerlisi Trabzon ile Türkiye genelinden yerli gençleri eklemesi Trabzonspor yönetiminin önümüzdeki 3 sezonun da en iddialısı olmayı sağlama amaçlı değil de nedir?

Şimdiye kadar oluşturulan kadro yapısına bakıldığında Trabzonspor, temeli çok sağlam ve de geleceği olan bir ekibi daha şimdiden oluşturmuştur.

Bu kadro yapısını zayıflatacak ihtimaller ve etkenler yok mudur? Olmaz mı?

İşte sadece Türkiye''nin değil, Avrupa''nın da kalede bir numarası olarak yer alan kaleci Uğurcan''ın gelecek astronomik bir teklif karşısında satılması kadar doğru ve doğal bir şey olabilir mi? Hele hele kadro yapısındaki sağlamlıkla ters orantılı halde olan kulübün ekonomik tablosu ortada iken… Siz buna Abdülkadir ile yabancı ustalardan 1-2''sinin daha Trabzonspor''un ekonomisini düzeltmek adına eklendiğini varsayın…

Bu durumda Puschacz ve Denswil gibi kiralıkların ucuz satın alma ile kadroya dahil edilmesi başta olmak üzere, sağlam takviyeler gerekecektir. Gelecek sezon ilk 11''de yerli sayısının 4''e yükseleceğini de hatıra getirecek olursak, Trabzonspor''un özellikle devre arasında kadroya kattığı gençlerden beklentisinin ne kadar büyük olduğu da anlaşılacaktır.

Öyle veya böyle, bu sezon şampiyonluğunu "cebine koymuş" kabul edilen Trabzonspor, önündeki 5 sezonun içinden en az 3 şampiyonluk daha çıkarabilecek bir kadro yapılanmasına büyük oranda imza atmıştır. Bu da 5 yıl içinde 3 olmasa bile 2 şampiyonluğu kağıt üstünde öncesinden garanti altına alma olarak tarif edilebilir.

Yazarın Diğer Yazıları