Trabzonspor'da Karaman istikrarı

UEFA Kupası rövanş maçında Sparta Prag'ı 2-1 mağlup eden Trabzonspor'da hiç şüphesiz göze çarpan ilk tespit ben diyeyim "takım iskeletinin bozulmaması", siz söyleyin "istikrarlı bir kadro oluşması"dır.

Geçtiğimiz sezonun şampiyon olamamış en popüler takımında sadece Yusuf Yazıcı eksik idi. Hatta zaman zaman eksikliği de hissedilmedi değil. Ama, Yusuf gibi bir futbolcunun gidişi hangi takımda eksiklik yaratmaz ki!

Haa denilecek ki, Rodallega'yı unuttun! Hayır unutmadım. Çünkü takımdaki tek isim değişikliği bu oyuncunun yerine monte edilmiş genç Sörloth idi ki, o da işini Rodallega'dan çok ama çok daha iyi yapacağının sinyallerini 2 maçta güçlü olarak verdi.

Anlayacağınız, Uğurcan, Pereria, Hüseyin, Hosseini, Novak, Abdulkadir Parmak, Sosa, Abdulkadir Ömür, Ekuban, Sörloth, Nwakaeme onbirinde yeni tek isim vardı. Oda gol atmanın ötesinde daha iyi işler de yapan Sörloth idi.

Bu durumda Ünal Karaman'ın geçtiğimiz yıldan itibaren geleceğe yönelik olarak yaptığı tercihlerin bir takımda iskelet ve istikrar adına ne denli doğru olduğu bir kere daha anlaşılmıştır. İşte bunun için Trabzonspor'daki bu istikrarın baş mimarı Ünal Karaman'dır.

Futbolcularına, adeta "Hak haklının en mukaddes malıdır" fikrini yerleştiren Karaman'ın, işi ozanın, "Vermezlerse alacaksın tamam mı?" çağrısına bırakmayarak çalışan ve hak edene hakkını teslim etmesi Trabzonspor'daki başarı grafiğinin yükselmesinde en büyük etken olduğunu söyleyebiliriz.

 

***

 

İstikrarın ve adaletin olduğu yerde sürdürülebilir başarının olması kadar doğal bir şey olamayacağı doğrusundan hareketle, yedeklerinde de Erce, Kamil, Fernandes, Cambi, Mikel Obi, Doğan Erdoğan, Yusuf Sarı ve Advijaj gibi birinci kalite isimlerin yer alması ilk 11'i oluşturan iskelette herhangi bir nedenle yaşanabilecek aksaklıkta, geçen sezon kulübeden destek bulmakta sıkıntı yaşayan, Ünal Karaman'ın tercih konusunda bu sezon elini zenginleştirecektir.

***

Tabii bu kadar derinliği olan bir kadro içindeki aynı ayardaki oyuncular arasından tercih de bulunmanın da ayrı bir zorluğu olmayacak mıdır? Tabiki! İşte bu noktada maçlarda saha içindeki değişikliklerde doğru müdahaleleri Ünal Karaman'ın tercihlerindeki isabeti, ya da isabetsizliği ortaya koyacaktır. Sparta Prag maçlarında yaptığı değişikliklere bakıldığı zaman Sayın Karaman'ın tercihlerinde isabetli olduğunu söylemek lazım.

Ez cümle, görünen o ki, Trabzonspor iyi yaptığı başlama vuruşunu, iyi sürdürecek görüntüsü vermiştir.

Yazarın Diğer Yazıları