Trabzonspor’da sözleşme devrimi

Trabzonspor’da sözleşme devrimi
Trabzonspor, Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bordo mavililer, yerli oyuncular ile TL üzerinden sözleşme imzalamak için harekete geçiyor.

Trabzonspor başkanlığına geldiği günden beri takımın içinde olduğu mali krizle mücadele için yeni çözümler geliştirmeye çalışan Ahmet Ağaoğlu, önemli bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Ağaoğlu, uzun zamandır gündemde olan ve Kulüpler Birliği’nde dahi konuşulan ‘Oyunculara TL üzerinde sözleşme’ için ilk adımı attı. Konu hakkında kurmaylarıyla birlikte görüş alışverişinde bulunan Ağaoğlu, bu uygulamayı önce Türk futbolcular üzerinden hayata geçirmeyi planlıyor.

YABANCILAR DA MASAYA!

Ekibiyle birlikte formüller hazırlayan Başkan Ağaoğlu, önümüzdeki günlerde takımdaki yerli oyuncularla görüşecek. Başkan Ağaoğlu, futbolcularla belli bir döviz kuru üzerinden anlaşma zemini arayacak. Devre arasından itibaren resmi olarak bu uygulamaya geçmeyi hedefleyen Trabzonspor yönetimi, gelecek sezon başında da yabancı oyuncularıyla pazarlık masasına oturacak.

YÖNETİMLER SORUMLU OLACAK

Türk futbolunun kanayan yarası olan savurgan harcamaları önlemeyi planlayan Ağaoğlu ve ekibi, hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da tüzük değişikliğine gitmişti. Alınan karara göre, şimdiki ve bundan sonraki Trabzonspor yönetimlerinin en fazla yıllık bütçenin yüzde 10’u kadar borçlanabileceği duyurulmuştu. Açıklamada, bu oranın üzerindeki borçlanmaların ancak Genel Kurul tarafından kabul edilirse gerçekleşeceği, aksi takdirde ise yönetim üyelerinin bütçe dışı harcamalardan kendileri sorumlu olacağı belirtilmişti.