Trabzonspor'da uykuları kaçıran ekonomik tablo…

Trabzonspor'da uykuları kaçıran ekonomik tablo…

SON şampiyon Trabzonspor, önümüzdeki sezonda 3 kulvarda yarışacağı için olsa gerek, elindeki yıldızları çıkarmadan yenilerini kadroya ekleyip duruyor.

Çıkarma ve ekleme sadece saha sonuçlarına değil, kulüp bütçesine de etki edecektir. Son Divan Kurulu Toplantısı''nda açıklanan rakamlara göre Trabzonspor''un net borcu yaklaşık 2 milyar TL''ye ulaşmış durumda.

Bu da futbolcu alımı ve satımında sadece kadro yapısını değil, kulüp bütçesini de düşünerek hareket edilmesi gerektiğini ortaya koyuyor.

Bu noktadan bakıldığında daha şampiyonluk sezonu tamamlanmadan Avrupa''ya gitmeleri yüksek oranlı olan Uğurcan, Abdulkadir Ömür, Ahmetcan ve Bakasetas gibi yıldızlar için transfer piyasasında yaprak dahi kımıldamadığı görülüyor. Buna rağmen, medyada sanki piyasaları varmış gibi haberlerin yer almasını da anlamak mümkün değil. Sadece Ahmetcan''a, o da 1 milyon Euro civarında resmî bir teklifin geldiği biliniyor, ama her nedense bu rakam da 3-4 milyon Euro gibi telaffuz ediliyor.

Ezcümle, Avrupa''ya transferlerinden söz edilen ve kulübün kasasına para girmesine vesile olacaklardan görünen o ki hiç umut yok gibi.

Ancak satın almalar ise dur durak bilmiyor.

Larsen, Eren, Trezeguet, Doğucan, Denswil garantili olarak kadroya dahil edildi.

Haji Wriaight sırada. Bir stoper için de "mutlak" deniliyor. Erce''nin gidici, Uğurcan kalsa bile arkasına iyi bir yardımcı gerektiriyor. Bu isim de Samsunspor''lu Nurullah gibi gözüküyor.

Sonuç itibari ile para ile gelenin fazla, bedava gidenin ise çok, ama para getirenin yok şekli ile devam eden bir Trabzonspor transfer gündemi söz konusu.

Trabzonspor kasasından bakıldığında, borcun daha da artıp  belki de 3 milyar TL''ye yaklaşacağı gibi bir tablo mevcut.

Böyle bir durumda Şampiyonlar Ligi''nde oynanacak ve şayet kazanılır ise gruplara kalma ile 30 milyon Euro, yani 550 milyon TL gibi bir paranın kasaya girmesine vesile olacak play-off maçının bir bakıma dönüm noktası olduğunu söylemek için kahin olmaya gerek yok.

Şayet play-off aşılır, Uğurcan, Abdulkadir, Bakasetas, Ahmetcan''ın tümü veya 2-3''ü satılıp da onlardan da bir 25-30 milyon Euro getirilir ise Trabzonspor''un ekonomik tablosu pozitif yöne doğru akmaya başlayacaktır.

Akmaz ise ne olur?

Nelerin olabileceğini düşündükleri zaman Trabzonspor yöneticilerinin uykularının kaçtığına, hatta hiç uyuyamadıklarına eminim.

İnşallah, Trabzonspor yöneticileri yataklarında mışıl mışıl uyudukları bir süreci yaşar.

Yazarın Diğer Yazıları