Trabzonspor'un Sivas'ta kazanamama nedeni

Trabzonspor'un Sivas'ta kazanamama nedeni

CEVAT KOL / Yeniçağ

İklim ve saha koşulları ile mücadele ederek hedeflerine ulaşmaya çalışan futbolcular. Yetmedi, sakatlıklar, cezalılar ve testi pozitif çıkan oyuncular nedeniyle takım kurmakta zorlanan teknik adamlar…

Lider Trabzonspor devre arasını transfer açısından ne kadar hızlı geçirse de maç öncesi sıkıntı yaşadığı bir gerçek. Siopis ve şapkadan adeta tavşan çıkaran rakiplerin korkulu rüyası Nwakaeme testi pozitif çıktığı için kadroya alınmadı. Gervinho, Djaniny ve Trondsen sakat.. Edgar Le sezonu kapattı. Sözleşmesi karşılıklı feshedildi.

Yusuf Sarı Rizespor’a ve Abdulkadir Parmak ise Kayseri’ye verildi. Yeni transfer Kouassi Afrika Kupası''nda olduğu için henüz takımı ile tanışamadı. Bordo mavililer yeni transferleri Yusuf Erdoğan, Vişça ve Puchacz’ı kadrosuna dahil ederek Sivasspor karşsına çıktı. İçeride ve dışarıda hareketli bir devre arası geçiren Trabzonspor soğuk, karlı Sivasspor deplasmanına puan için gitti. Teknik direktör Abdullah Avcı yenilerden eski öğrencisi Vişça’yı ilk 11’de sahaya sürdü. 

Sivasspor cephesinde de durum farklı değil. Ev sahibi takımın iki başarılı oyuncusu F. Fajr ve Gradel Afrika kupasında, Ulvestad’ın testi pozitif çıktı. Hakan Arslan, Goutas, Felix sakatlıkları nedeniyle takımdaki yerini alamadı.  

Son haftaların iki formda ekibi kontrollü futbol ile oyuna başladı. Birbirlerini tartan, hataya zorlayan bir futbolu tercih etti. Yarım saat içinde iki takım da savunma hataları ile gol buldu. Kaleci Uğurcan’ın büyük hatasını James affetmedi. Başarılı file bekçisi sezon başından bu yana ilk kez böyle büyük bir hata yaptı. Abdulkadir Ömür ev sahibi takımının sevincini yaşamasına izin vermeden karşılığını verdi.

İlk yarıda oyun kalitesi vasatın üzerine çıkmadı. Bordo mavili takımın orta sahasında oynayan Bakasetas, Hamsik, Dorukhan, Vişça, Abdulkadir Ömür beşlisi üretkenlik sağlayamadı. Rakip sahada topu tutamadı. Takım Nwakaeme’yi ciddi şekilde aradı. Bu oyuncunun yerinde oynayan A. Ömür golü atsa da katkı olarak Nwakaeme’yi arattı.

Rakibe korku salan bir oyun sergileyemedi. İlk yarıda Cornelius topa hasret kaldı. Kendi pozisyon üretmeye çalıştı. Yeni transfer Vişça için de tablo pek farklı değildi. Sağ açıkta rakibi rahatsız edecek bir oyun ortaya koyamadı. İlk yarı karşılıklı gollerle sona erdi..

İkinci yarı kar yağışıyla start aldı. Teknik direktör Abdullah Avcı oyuna hamle yaparak başladı. Ömür’ün yerine yeni transfer Yusuf Erdoğan’ı aldı. Kar yağışı nedeniyle 47.dakikada maç topu kırmızı olarak değiştirilirken, 61.dakikada saha çizgileri temizlendi.

Soğuk ve lapa lapa yağan kar yağışı nedeniyle oyun kalitesi iyice düştü. İklim koşullarına alışık olan ev sahibi takım bunu lehine çevirmek için mücadele etti.

Orta alandaki üstünlüğü ele geçirmek isteyen Avcı, Dorukhan’ın yerine Berat’ı, Hamsik’in yerine Yunus Mallı’yı aldı. Mallı haftalar sonra şans buldu. Üşüyen Cornelius’u Koita ile değiştirdi. Kar engeline takılan lider bir puan yetindi..

Yazarın Diğer Yazıları