Tren faciasında kaybettiği oğlunun doğum gününde ifade verdi

Tren faciasında kaybettiği oğlunun doğum gününde ifade verdi
Çorlu'daki tren faciasında evladını kaybeden anne Mısra Öz, hakkında açılan Cumhurbaşkanı'na hakaret davası için oğlunun doğum gününde ifade verdi. Öz'e, aynı kazada yakınlarını kaybeden aileler de destek verdi.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki tren faciasında hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel'in annesi Mısra Öz, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şikayetinden sonra, hakkında 'hakaret' suçlamasıyla savcıya ifade verdi. Çorlu Adliyesi önünde verdiği ifade sonrası açıklama yapan Öz, bugün oğlunun doğum günü olduğunu belirtti. Anne Öz'ün yanında Çorlu'daki kazada hayatını kaybedenlerin aileleri de yer aldı.

"Bugün yaşasaydı 11 yaşında olacak olan canım oğlum, kıymetli oğlum Oğuz Arda’yı sevgi, saygı, özlem, hasretle andığımı belirterek başlamak istiyorum, onu çok özlüyorum, onu çok seviyorum" diyen Mısra Öz, "Bugün, bu adalet sarayının önünde, onun adaletini ve 25 insanın adaletini sağlamak için bulunuyorum. Hakkımda açılan 2 tane soruşturmaya karşılık olarak bugün savcılıkta ifademi verdim. Vermiş olduğum ifadede, tüm tweet’lerin kendime ait olduğunu, söylediklerimin cumhurbaşkanıyla hiçbir şekilde alakalı olmadığını, cumhurbaşkanına ve bakanlara sayın diye hitap ettiğimi, iki tweet arasında ayrımı nasıl yapamadıklarını kendilerine sorarak ifade verdim" açıklamalarını yaptı.

"HEYET 3 MAYMUNU OYNUYOR" SÖZLERİ DE SORULDU"

Mahkemenin olduğu gün ‘Heyet 3 maymunu oynuyor’ açıklamasının da kendisine sorulduğunu söyleyen Öz, "Bu açıklamanın mecazi anlamda kullanıldığını, bir deyim olduğunu ne yazikki ayırt edemeyerek beni buraya çağırdıklarını, mahkeme heyetinin bugüne kadar sunmuş olduğumuz tüm delilleri, bize yapılanları, hepsini göz ardı ettiği için bu ifadeyi kullandığımı belirttim. Ben sözlerimin arkasındayım. Hiçbir hakaret yoktur. Hakaret bize yapılmıştır. Bugün ne yazıkki ailelerle birlikte buradayız. Biz kocaman bir aileyiz. Kaybettiğimiz canlara sahip çıkmak için sözümüzü sakınmayacağız. Eleştirimizi de yapacağız. Biz sadece yapılan şeylere, bize uygulananları dile getiriyoruz fakat hakaret olarak algılıyorlar. Ben hakaret olduğunu düşünmüyorum. Gerçekten bize yapılan şeyleri dile getiriyorum" dedi.