Trendyol'da depremi fırsata çevirdiler. Yine şeytanı kıskandırdılar

Trendyol'da depremi fırsata çevirdiler. Yine şeytanı kıskandırdılar
İzmir’de onlarca kişinin hayatını kaybettiği depremde 65 saat sonra kurtarılan 3 yaşındaki Elif’in, kendisini kurtaran itfaiyecinin parmağını tutması ülkenin gündemine oturmuş ve umut ışığı olmuştu. Ünlü alış veriş sitesi Trendyol.com’da bu anın resmedildiği hediyelik ürünlerin satışa sunulması tartışmalara neden oldu.

Trendyol.com’da satışa sürülen bir ürün sosyal medyada büyük tepki çekti. Trendyol bünyesi altında hediyelik eşya satışı yapan Hediyehanem isimli şirketin İzmir depreminin sembollerinden Elif Perinçek’in ürünlerini satışa sunması tartışmaları da beraberinde getirdi.

Tepkilerin ardından ürün Trendyol’un internet sitesinden kaldırılırken, ürünün satışa sunulduğuna dair ekran alıntıları sosyal medyada yayılmaya devam etti.

t2-051.jpgt1-064.jpg

NE OLMUŞTU?

İzmir’de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremde yıkılan binalardan Doğanlar apartmanında süren arama kurtarma çalışmalarının 65. saatinde mucizenin adı Elif bebek olmuştu. Enkazdan sağ olarak çıkarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek, kendisinin kurtaran itfaiyeci ağabeyi Muammer Çelik’in parmağını sımsıkı tutmuş ambulansa götürülene kadar da bırakmamıştı.

Elif’in yaşama tutunuşu ise İzmir’de umudun fotoğrafı olmuştu.