Tribün şarkıları mitinglere taşındı

Bestelerin bazen ritmi bazen sözleri kimi takımlar için marşa dönüşmekte. Amigoların bu konudaki başarısını inkâr edemeyiz. Popüler şarkıları kısa sürede uyarlayıp binlerce taraftara söyletiyorlar.

"Bir baba hindi, olaydı şimdi"ye sıkışıp kalan uyarlamalar şimdilerde epey çeşitlendi. Kayahan'ın "Bizimki bir aşk hikâyesi siyah-beyaz..." şeklinde devam eden şarkısı önce Beşiktaş tribünlerinde yankılandı. Şimdi ise miting meydanlarında söylenmekte.

Tuhafıma giden, yarım düzine takımın taraftarı olan Recep Tayyip Erdoğan sıralamasında birinci olan Fenerbahçe hiçbir zaman ilk tercih olmadı.

Belki eş durumundan yakıştırabiliriz. Çünkü Emine Erdoğan aileden iyi Beşiktaşlıdır. Buna tanığım. Onun Vodafone Park'ın yapımında uyguladığı "adam adama markajı"nı hatırlayın. Parasal sıkıntılarda "Kartal kanadı" kesildiğini bilmeyen çok azdır.

Divan benden öğrendi

Zamanında Beşiktaş Divan üyelerinden önemli bir bölümü ziyaretime gelmişti. "Emine Erdoğan iyi Beşiktaşlıdır" dediğimde şaşırmışlardı. Hemen konunun üstüne gittiler. Emine Erdoğan yazılı formalar hazırlandı. Ayıp olmasın diye muhterem eşine de aynısından yaptırıldı. Zamanın Başbakanı da bunu da koleksiyonunun içine kattı.

Sıralama yaparsak, Erokspor, Camialtı, İETT, Kasımpaşa, Rizespor ve de en kıymetlisi Fenerbahçe'nin yanına iliştirildi. Şimdilerde ise katıldığı her mitingde yeni ilaveler yapmakta. Hatta semt takımlarının da bulunduğu forma sayısı yüzleri geçti.

İçlerinde sadece Hıncal Uluç'un Çatladıkapı'sı yok. Erdoğan bu ismi çok beğenmiş olacak ki miting meydanlarında

sıkça kullanıyor.

Bir adım ötesi

Sonrası "Yağcılar'da inecek var" çalışmasından ileriye gidemiyor. Sırf bu yüzden Galatasaraylı Kayahan'ın bestesi ve yine bir başka Cim-Bom'lu Ömür Göksel'in şarkıları Beşiktaş tribünlerini epey ayağa kaldırdı.

Buraya kadar normal. Ancak, Cumhur İttifakı'nın mitinglerinde söylenmeleri biraz tuhaf. Bu konuda küçük bir not daha düşmek istiyorum; "Erdoğan'ın repertuvarı" da zenginleşmiş oldu. Yakın zamana kadar Selçuk Tekay'ın "Beraber yürüdük biz bu yollarda" Single'ına sıkışıp kalmaktan kurtuldu. Yenikapı'daki toplantıda dikkat ettim, sesi fena değil. En azından geçer not verdim.

İbrahim Kalın

Cumhurbaşkanlığı ekibi müzik konusunda şanslı. Çünkü Sözcü (Büyükelçi de oldu) İbrahim Kalın gibi gerçek otoriteye sahipler. Türk Halk Müziğini bağlama çalıp söylüyor. Öyle böyle değil, kitabını dahi yazdı. Çok profesyonele şapka çıkartacak seviyede.

Bir dahaki seçimlerde ondan da "miting bestesi" bekliyoruz. Sakın "daha ona epey zaman var" demeyin. Bir bakarsınız Devlet Bahçeli'nin tepesi atar. 31 Mart sonuçlarını beğenmez. "Haydi güven tazeleyelim" deyiverir. Siyasette olmaz, olmaz!

Ötekiler

Peki Millet İttifakı'nın ağır topları ne âlemde? Kemal Kılıçdaroğlu, futbol bilgisinde neyse, müzikte de aynı. Hatırlayın Lefter Küçükandonyadis için ne demişti; "Fenerbahçe'nin en ünlü kalecisiydi." Ortağı Meral Akşener'in çevresine göre de geçmişteki müzik notu "eh işte". Demek ki siyasetimize acele bir Mehteran Başı bulmak şart...

***

Yine G. Saray

Daha önce de değindim ama devam etmek istiyorum. Mustafa Cengiz ve yönetiminin nadasa kaldıkları kesin. Mahkemelerden bir şey çıkmayacağı ortada.

Adnan Polat'ın adliyeden aklanarak çıkması bile çözüm olmamıştı. Bu defa da kulüp yönetmeliğine takılıp, kalmıştı.

Başkan Cengiz'in ağzını açmadan arabasına binip gidişi "kabullenmenin işareti" idi. Dün yaptığı basın toplantısı ise "bir şeyler söylemiş" olmaktan öteye gitmedi.

Son tezgâh için Dursun Özbek'in intikamı demek mümkün. Bir de Kıraç kardeşlerin rövanşı alması bile mevcut.

Bu gidişle Galatasaray başkanlarının sayısı bir hayli çoğalacak. Tabii yönetim kurulu eskilerinin de...

***

MESAJLAR

* Davut Yılmaz'dan müthiş bir futbol analizi aldım. Hagi'den başlayıp, Melo'ya kadar gelmekte. Tepeden tırnağa tüm tespitlerinde haklı.

* Mehmet Kemal Aktoprak'tan da güzel bir Beşiktaş yorumu geldi. Hem Başkan Fikret Orman'ın hem de Şenol Güneş'in takıntılarını sıralıyor.

Transfer yanlışlarından, oyun içinde değişikliklerde yapılan hatalara kadar değinmekte. Şuna inandım ki, Beşiktaş taraftarı çok iyi futbol yorumcusu...

...

GÜNÜN SÖZÜ

Başkalarını överken, kendimizi överiz. Alexander Pop

 

Yazarın Diğer Yazıları