Tribünlerden alkış yapın, homurdanmayın…

Galatasaray maçında Akyazı''da tribünde Trabzonspor taraftarı var mı idi?

Valla, tribünlerde 20 bine yakın insan (ki bir kısmı insan diye geçinenlerden) oturuyordu ama Trabzonspor''un taraftarı mı idiler, hasmı mı idiler?

Anlayamadık!

Bedava kontenjanından girenler, iki arada bir derede alkışa benzer şakşaklar çıkarmasalar yok mu! Sanırsınız Medical Park''ın sinemasında film izleniyor!

"Yok yok! O kadar da değil" der gibisiniz!

Haklısınız. Abdülkadir ile İsmail, maçın akışı gereği dışarı alınırken hatırı sayılır şiddet de homurdandılar. Öylesine ki, bazıları işi hırlamaya, sahaya dalmaya kadar vardırdılar!

Öylesine ki özellikle kendinden olanlara karşı bunu yapmayı alışkanlık haline getirecek kadar…

Hem de "böyle taraftarı bırak, seyirci bile olmaz olsun" dedirtecek kadar…

Hem de "yerlinin yerlisi, millinin millisi Trabzon" geçmişini unutacak kadar…

Gel de pandemili günleri, seyircisiz maçları arama!

*

Abdullah Öztürk şampiyonluk, birileri altın…

Tokyo Paralimpik Oyunları''nda Trabzonlu Abdullah Öztürk, masa tenisinde altın madalyayı boynuna takıp, memleketine döner dönmez kendini Trabzonspor''da buldu.

Kendine "Dile bizden ne dilersen?" denildi.

Cevap kısa ve net: "Altın maltın, araba, apartman istemem. Trabzonspor''un şampiyonluğunu görmek isterim."

Fiziki eksikliğini akıl ve vicdan fazlalığı ile hissettirmemek böyle olsa gerek. İşi dilenmeye kadar vardıran sağlamların aksine!

Eee kolay değil, "Kazandıkça, büyüdükçe mütevazı olmak."

*

 

Fatih Terim: Ayıp ediyorsunuz…

A Milli Takım''ın başında çıktığı 82 karşılaşmada 38 galibiyet, 23 beraberlik ve 21 yenilgi alırken, Türkiye''ye Dünya 3''üncülüğünü kazandırmış bir spor insanı, teknik adamdır Şenol Güneş…

Hollanda karşısında alınan 6-1''lik mağlubiyeti gazetelerine "utanç gecesi" manşeti atanlar ile ekranlarda "utandık" ibaresi kullananları Yeniçağ Gazetesi''nde "Utanç Gecesi ne demek?" sorusunu başlık yaparak eleştirdik.

Öyle ya, futbolda olabilen (ki Dünya Kupası''nda Almanya, futbolun beşiği Brezilya''yı 7-1 yenmişti) sonuçlar "utanma" denilen hadsiz ve haksız bir kelime ile Şenol Güneş''e nasıl yapıştırılabilirdi ki!

Türkiye, hele hele Trabzon, ille de medya söz konusu olduğunda "İçimizdeki İrlandalılar" sözüne bile rahmet okutacak kadar haddini hududunu bilmeyenlere hak ettiklerini "adam gibi adam" dedirtecek sözlerle Fatih Terim verdi ve "Ayıp ediyorsunuz"u gözlerinin içine baka baka söyledi.

Ve de ekledi: "Kazanılır, kaybedilir, kritikler yapılır, beğenilir, beğenilmez, eyvallah! Ama bir itibarsızlaştırma, yaralama, acıtma hiç hoş değil. Bunu hak etmedi."

*

 

Yanlış olur…

Vefat eden Galatasaray ve Kayserispor''un eski başkanları için saygı duruşu yapılırken, önceki gün Kuzey Irak ve Suriye''de şehit askerlerimiz unutulur ise…

Trabzonspor''da Yusuf "hamle oyuncusu" statüsünden çıkarılmaz ise…

Bakasetas kısa sürede kendine gelmez ise…

Cornelius, Sörloth olma yolunda daha çabuk yol almaz ise…

Ali Palabıyık gibi hakemler 23''üncü dakikada Nelsson''un eli ile topa yaptıkları müdahaleleri görmemezlikten gelmeye devam ederler ise…

Yanlış olur yanlış! Hem de çok yanlış…

 

Yazarın Diğer Yazıları