Hedef değişti: TRT hacklendi

Hedef değişti: TRT hacklendi
TRT Haber’in Twitter hesabı hacklendi. Hackerlar hesabın adını yazı tipiyle Elon Musk olarak değiştirdi ve cyrpto paylaşımları yaptılar. Hesap birkaç dakikanın sonra kurtarıldı. Yetkililer henüz resmi bir açıklama yapmadı.

TRT Haber’in Twitter hesabı, gece yarısı bilgisayar korsanlarının hedefi oldu. Hesabı yalnızca birkaç dakikalığına elinde tutmayı başaran hackerlar, sayfanın adını ve kapak fotoğrafını değiştirdi. Ayrıca Elon Musk adına bazı Tweet’ler attı.

Paylaşılan Tweet’ler tabii ki de illegal sitelerin linkleriydi. Zaten durum çok kısa süre içerisinde fark edildiği için hesap birkaç dakikanın sonunda kurtarıldı. Sonrasında ise önce paylaşımlar silindi. Ardından hesabın adı düzeltildi.

Saat 12 sularında gerçekleşen olayın ardından ise resmi kaynaklar henüz bir açıklama yapılmadı. İlgili hesabın da olay hiç yaşanmamışçasına normal paylaşımlarına devam ettiği görüldü. 

Son dönemlerde hackerlar dünyaca ünlü kişilerin hesaplarına sızıp üzerlerinden kripto para paylaşımları yapmak yerine artık hedeflerini değiştirerek kanallara ve devlet temelli hesaplara çevirdiler. 

İlgili Haberler